ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πυξ Λαξ Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνα

Οι Πυξ Λαξ θα βρεθούν ξανά μαζί για πέντε μόνο συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011.

Το συγκρότημα θα δώσει μια συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, για μία μουσική συνάντηση φόρο – τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου , Μάνου Ξυδούς.

Σημειώνεται ότι στις 13 Απριλίου 2010 ο Μάνος Ξυδούς έφυγε από τη ζωή.

Η ιστορία τους συγκροτήματος Πυξ Λαξ ξεκίνησε το 1989 από δύο παιδικούς φίλους, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, όταν αποφάσισαν να δείξουν κάποια τραγούδια στον φίλο τους Μάνο Ξυδού.

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία.

Η τελευταία τους συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2004, στο θέατρο του Λυκαβηττού όπου ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τίτλο «Τέλος».

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και το 2011 θα δώσουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του.


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, Ολυμπιακό Στάδιο, Αθήνα



Πυξ Λαξ Μάνος Ξυδούς - Εσύ εκεί


Απο την τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ πριν διαλυθούν. Λυκαβητός 2004
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πυξ Λαξ Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">