ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι Ηλιούπολη και Γλυφάδα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ο Δήμος Γλυφάδας τι ακριβώς εχει αναλάβει;

Προγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ανέργους και επαπειλούμενους με ανεργία εργαζομένους, που έχουν στο ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα που χρήζουν υποστήριξης (ηλικιωμένους ή ΑμεΑ).

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να στηρίξει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης στην αγορά εργασίας, με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών στα άτομα του περιβάλλοντός τους, ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα φροντίδας τους, και παράλληλα να διευκολυνθούν στην προσπάθεια ανεύρεσης σταθερής εργασίας.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν:

· Άνεργοι με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ
· Άτομα που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (stage, N.Θ.Ε., Ν.Ε.Ε. κ.λ.π.)
· Άτομα με επισφαλή εργασιακή σχέση, που απειλούνται με ανεργία

Το πρόγραμμα παρέχει στα άτομα που χρήζουν υποστήριξης:

ü Νοσηλευτική φροντίδα κατ’ οίκον
ü Οικιακή φροντίδα (καθαριότητα σπιτιού, μαγείρεμα, ψώνια κ.λ.π.)
ü Ατομική υγιεινή
ü Μέριμνα για τη συνταγογράφηση της φαρμακευτικής τους αγωγής
ü Ψυχοσυναισθηματική - συμβουλευτική υποστήριξη και συντροφιά
ü Συνοδεία σε Υπηρεσίες Υγείας
ü Συνοδεία σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Στους ανέργους και τους επαπειλούμενους με ανεργία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα παρασχεθεί επιπλέον:

Η κατά προτεραιότητα συμμετοχή τους σε προγράμματα δωρεάν εκμάθησης Η/Υη Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης, με την οποία θα απολαμβάνουν εκπτώσεων από καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης,η προνομιακή πρόσβασή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου,η κατά προτεραιότητα πρόσβασή τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου,και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων παροχών και διευκολύνσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 17/5/11, στα τηλέφωνα: 210/9958089,84 – 210/9970052

Και στην συνέχεια εχουμε την την περίπτωση του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Δήμος Γλυφάδας τι ακριβώς εχει αναλάβει;

''Στην σημερινή επίσκεψη μου στόν Δήμο Γλυφάδας διαπίστωσα οτι υπάρχει απόλυτη άγνοια απο τους εργαζομένους, η υποκρίπτονται σκοπιμότητες και θα ερωτηθεί ο Δήμαρχος διότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν γνωρίζει.''

Η Κοινωφελής Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Γλυφάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε από την Ε.Ε. Τ. Α. Α. η Δομή για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για το έτος 2011.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 15 Μαΐου 2011 στα γραφεία της Δομής «Βοήθεια στο σπίτι».

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.9690597 και 2132025396, καθώς επίσης στα Γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Γλυφάδας, Άλσους 15 και στα γραφεία της Δομής, Αρχιπελάγους 31, Κ.Α.Π.Η. ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ, Άνω Γλυφάδα.

Γλυφάδα web

Υ.Γ. Το θέμα είναι η πλαισίωση και ο εμπαιγμός απο τους πλαισιωτές όταν δεν γνωρίζουν, η υποκρίπτονται σκοπιμότητες στη Γλυφάδα. (Συγκεκριμένα μου είπαν οτι το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο στην περιφέρεια.)
(Το ''γραφείο Τύπου'' του Δήμου Γλυφάδας να αναλάβει να ενημερώνει τους εργαζομένους για το σύνολο των θεμάτων γιατι υπάρχει άγνοια.) 

Τι συμβαίνει στο Δημο Γλυφάδας διαχρονικά;
Ποιός είναι ο ρόλος των εκλεγμένων συμβούλων στην Γλυφάδα;
Tέλος τι γράφειο Τύπου υπάρχει στην Γλυφάδα;
Ποιά είναι η ενημέρωση των δημοτών;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι Ηλιούπολη και Γλυφάδα. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">