ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν το βάζουν κάτω οι Αγανακτισμένοι


 Ραντεβού για έκτη ημέρα έδωσαν οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας στο Σύνταγμα. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 500 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αμαλίας έχει διακοπεί.

Στο μεταξύ ανανεώθηκε και το πανευρωπαϊκό ραντεβού για την προσεχή Κυριακή το απόγευμα, ύστερα απο την ανταπόκριση που είχε το χθεσινό διαδικτυακό κάλεσμα των Ισπανών και των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι και την Κυριακή 5 Ιουνίου άνθρωποι όλων των ηλικιών απο όλη την Ευρώπη θα ξανασυναντηθούν στις πλατείες των χωρών της Ευρωπης.

Τα ραντεβού ανανεώνονται μέσω του Facebook όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ζύμωση» ιδεών και ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι έλαβαν σήμερα απόφαση για την επ' αόριστον παραμονή τους στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης.

Οι «Indignados» υιοθέτησαν σχετικό ψήφισμα το βράδυ της Κυριακής, στο οποίο οι πολίτες να προχωρήσουν σε ανάληψη 155 ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς -συμβολικό ποσό που παραπέμπει στις 15/5, το κίνημα της 15ης Μαΐου που διαδηλώνει εδώ και ημέρες κατά των κυβερνητικών χειρισμών στην οικονομική κρίση.

Η ανάληψη χρημάτων απο τους Ισπανούς έρχεται επίσης ως ένα συμβολικό μέσο πίεσης προς τις τράπεζες για να διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια για την οικονομική ανάπτυξη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν το βάζουν κάτω οι Αγανακτισμένοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">