«Ελπιδοφόρο» παρά τις αντιφάσεις του, χαρακτήρισε το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς τρόπους διαμαρτυρίας και δεν εντάσσεται σε κόμματα, ενώ αποτελεί εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης. (ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ALEX; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ.)
Αναφερόμενος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, γιατί, όπως είπε, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξαν ότι αν δεν εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου η χώρα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, λίγο αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για την εισήγηση του Γ. Παπανδρέου είπε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι το πρόγραμμα πάει καλά, ότι θα αναλάβει και μόνος του την ευθύνη υλοποίησης του και ότι εκλογές θα κάνει το 2013. Και εγώ τον ρώτησα: τότε, γιατί μας έφερες εδώ εκτάκτως; Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν πας να πείσεις τους βουλευτές σου και να φέρεις τα μέτρα στη Βουλή; Είναι λοιπόν προφανές ότι η μόνη στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο εκβιασμός της συναίνεσης στο σχέδιο κατεδάφισης της κοινωνίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Ενοχοποίησαν συλλογικά τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, είπαν ότι για την κρίση φταίει η ελληνική τεμπελιά, οι μισθοί και οι συντάξεις. Επέβαλαν μια πρωτοφανή πολιτική κοινωνικής κατεδάφισης και ιδού το αποτέλεσμα. Η πολιτική της ύφεσης και της φτώχειας, επιδείνωσε σε τρομακτικό βαθμό τα προβλήματα τα οποία υποτίθεται ότι θα έλυνε».
Αναπόφευκτη χαρακτήρισε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τώρα θυμήθηκε την κουλτούρα πολιτικής συνεννόησης, ενώ ενάμισι χρόνο πριν, όταν έκανε υπόγειες συνεννοήσεις με το ΔΝΤ, ούτε ενημέρωσε τις πολιτικές δυνάμεις ούτε ζήτησε τη γνώμη μας». Τον κατηγόρησε επίσης για εκβιασμό και κινδυνολογία για το ευρώ και για την πέμπτη δόση, το οποίο είναι και το τελευταίο του χαρτί για να διατηρηθεί στην εξουσία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών για να αποφασίσει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, αν θέλει μια κυβέρνηση υποταγμένη στους καταναγκασμούς μιας ατέλειωτης σειράς μνημονίων ή θέλει τον εναλλακτικό δρόμο, την απαλλαγή από το Μνημόνιο, την επιθετική αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και την ανάπτυξη μέσα από την αναδιανομή του πλούτου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου