ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι φοιτητικές Εκλογές - Οι συνθήκες των εκλογών

Σήμερα δεν είναι καθόλου τιμητικό να είσαι Έλληνας η Ελληνίδα, προσωπικά σιχαίνομαι βάση αυτών που εχουν γίνει και γίνονται.

Οι φοιτητικές εκλογές έγιναν σε συνθήκες που βαθαίνει η κρίση, εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση με διάφορους σχεδιασμούς και με ιδιαίτερη την προσπάθεια να συναινέσει ο λαός στη σφαγή του. Φέτος όλη η μπάντα δούλευε ρολόι: Από την αρχή της χρονιάς καλλιεργήθηκε η αποχή και η απάθεια, δούλευε το καρότο της «ατομικής λύσης» και το μαστίγιο της καταστολής και του φόβου.

Δεν είναι τυχαίο το «θάψιμο» των φοιτητικών εκλογών από τα ΜΜΕ, τα site και τα blogs. Από αυτούς που όταν τους βόλευε βάφτιζαν τους φοιτητές «εξεγερμένους», «γενιά των 700 ευρώ» και τους κολάκευαν για να εκφυλίσουν το κίνημα. Οι ίδιοι εδώ και μήνες είχαν αρχίσει τις κλάψες για το ελληνικό πανεπιστήμιο που είναι κέντρο διαφθοράς, ξέφραγο αμπέλι και πως για όλα φταίνε τα κόμματα και οι παρατάξεις.

Η αποχή παραμένει μεγάλη, αξιοποιείται από το αστικό σύστημα, οι φοιτητές να βγάλουν πείρα ότι δεν τους φοβίζει η αποχή. Αν τους φόβιζε, δε θα πανηγύριζαν για το αποτέλεσμα.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν δουλειά για να συκοφαντηθούν οι αγώνες, ενώ πολλαπλασιάστηκαν τα παραδείγματα καθηγητών και άλλων αρθρογράφων που τους έπιασε ο πόνος για το φοιτητικό κίνημα.

Τα 20ευρα έφευγαν με ταχύτητα από τα ταμεία των παρατάξεων - μηχανισμών ΠΑΣΠ - ΔΑΠ, ψήφισαν άνθρωποι που δεν είναι φοιτητές. Υπήρξαν γραμματείες, διοικήσεις και καθηγητές που ...έκοβαν και έραβαν. Σε δεκάδες τμήματα, η ψήφος «κόστιζε» κάνα - δυο μαθήματα ή κάτι κακογραμμένες σημειώσεις. Ομως, αυτά είναι δευτερεύοντα.

Το κύριο είναι ότι οι αυταπάτες για τη δυνατότητα ατομικής λύσης, πολλές φορές για «καριέρα», η απαξίωση συλλογικής δράσης και σκέψης ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, είναι ενισχυμένες. Επιδρούν η φανατική διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, τα ψέματα, ο αντικομμουνισμός. Ο καπιταλισμός δε θέλει ουδετερότητα. Συνεχίζει να είναι μεγάλη η επίδραση του καθοδηγούμενου εκφυλισμού από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι φοιτητικές Εκλογές - Οι συνθήκες των εκλογών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">