ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Ραγκούσης: Συμμαζεύονται τα οικονομικά των δήμων

Έσοδα ελαφρώς μεγαλύτερα από τα έξοδα εμφανίζουν οι δήμοι της χώρας, βάσει δικών τους στοιχείων, τα οποία καταγράφονται σε βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Έχει γίνει μια πολύ συστηματική δουλειά πολλούς μήνες τώρα και από τα στελέχη των δύο υπουργείων αλλά βεβαίως και από την ίδια την Αυτοδιοίκηση.

Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι να έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να παρουσιάσουμε τα βασικά οικονομικά μεγέθη, με τα οποία αποτυπώνουμε για πρώτη φορά με έναν αδιαμφισβήτητο τρόπο την οικονομική λειτουργία των ΟΤΑ. Την οικονομική λειτουργία και των Δήμων και των Περιφερειών», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν υπάρχουν -εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- υποχρηματοδοτούμενοι δήμοι», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, δίνοντας τους τελικούς αριθμούς εσόδων και εξόδων για τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με αυτούς, το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων, συνολικά, υπολογίζεται στα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα στα 4 δισ. ευρώ.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποκτούμε μια συνολική εικόνα, πού πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Έχουμε πλέον στοιχεία από όλους τους δήμους της χώρας, όπως έχουμε στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας και αποκτούμε στοιχεία και από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς. Έτσι, λοιπόν, ξέρουμε πού δαπανώνται τα χρήματα του φορολογούμενου, όχι μόνο στην Κεντρική Κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο κ. Παπακωνσταντίνου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Ραγκούσης: Συμμαζεύονται τα οικονομικά των δήμων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">