ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αγορά υπερτιμημένων ιατρικών υλικών στα Νοσοκομεία


Το πρόβλημα της προμήθειας ιατρικών υλικών συνήθως υπερτιμημένων από τα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται να παραμένει δυσεπίλυτο. Ενδεχομένως υπάρχει δυνατότητα αγοράς φθηνότερων υλικών, όμως κάποιοι μάλλον επιμένουν σε ακριβότερα.

Ενώ το υπουργείο Υγείας απαιτεί τη μείωση των δαπανών των δημοσίων νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος «το 40% των νοσοκομείων να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2012», υπεύθυνοι της εταιρείας «Anatomic Help» καταγγέλλουν ότι το ΙΚΑ αγοράζει προϊόντα που θα μπορούσε να αγοράσει από αυτούς, 10 ως 30 φορές περισσότερο.

Επιστολή στον ίδιο τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Γιαννούλης, όπως αναφέρεται στην «Ελευθεροτυπία». Ο κ. Γιαννούλης ενημέρωσε τον υπουργό ότι ενώ η εταιρεία παράγει και προσφέρει προϊόντα σε τιμές 30 και 20 και 10 φορές χαμηλότερες από τις τιμές του Παρατηρητηρίου και ενώ εξάγουν σε 16 χώρες, αδυνατούν να προμηθεύσουν ελληνικά νοσοκομεία και ΙΚΑ.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείες αναρωτιούνται, ποιος εμποδίζει μέχρι τώρα τη διενέργεια ενός κεντρικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας αγοράς αλλά και αν έχει αξιολογηθεί πόσο εκατομμύρια πληρώνουν οι φορολογούμενοι από αυτή την παράλειψη.

Επισημαίνεται ότι, στις αρχές Μαΐου, οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών των νοσοκομείων είχαν σταματήσει να εφοδιάζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα με την απαίτηση να πληρωθούν μετρητοίς καθώς τους χρωστούσαν χρήματα από προηγούμενες προμήθειες.

Τα δημόσια νοσοκομεία χρησιμοποιούν με το σταγονόμετρο τα ιατρικά υλικά λόγω της κατάστασης –γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Μακεδονία». «Είναι πλέον μόνιμη πρακτική να δίνονται εξιτήρια στους ασθενείς, διότι δεν υπάρχουν υλικά για να χειρουργηθούν», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας. «Ο κόσμος ωθείται στις ιδιωτικές κλινικές», προσθέτει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αγορά υπερτιμημένων ιατρικών υλικών στα Νοσοκομεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">