ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Oι Πρώτες αντιδράσεις μετά το διάγγελμα Παπανδρέου



Εν αναμονή της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε πριν το διάγγελμα στον πρόεδρο της ΝΔ και του ανακοίνωσε την απόφασή του.

"Πρόκειται για παιχνίδια και τερτίπια και εκβιασμούς που κάνει η κυβέρνηση και συνηγορεί και ο κ. Σαμαράς" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο MEGA.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα δώσει άυριο απάντηση με πολιτική συγκέντρωση στην Ομόνοια, με αίτημα να υπάρξει προφυγή στις κάλπες. "Διεκδικούμε εκλογές. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο από το να επέμβει ο λαός" τόνισε.

Ευθύνες και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την αποτυχία των διαβουλεύσεων απέδωσε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ . "Σαν τα μικρά παιδιά που τσακώνονται στο δημοτικό και λένε κόψε. Εδώ η Ελλάδα χάνεται και αυτοί βαρκούλες αρμενίζουν και οι δύο" είπε και τόνισε πως "δεν υπάρχει άλλη λύση από τις εκλογές".

"Ο κ. Σαμαράς έχασε μια ιστορική ευκαιρία από τη στιγμή που λέμε και δεχόμαστε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός και από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει αποδεχθεί να φύγει από τη θέση του πρωθυπουργού το ότι δεν επετεύχθη συμφωνία για να αλλάξει η κυβέρνηση και να αλλάξει η πολιτική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα" ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για "εικόνα κατάρρευσης" και ενός "αυτοαναιρούμενου και αυτοακυρούμενου πρωθυπουργού" ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης πορείας ενός και πλέον έτους, μίλησε στο MEGA ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η προσφυγή στις εκλογές "επιβάλλεται πια από τα πράγματα και ως ένδειξη ενός στοιχειώδους σεβασμού της ίδιας της δημοκρατίας".

"Αυτό που έγινε σήμερα ήταν λίγο από όλα. Ήταν λίγο τακτικές, ήταν και παιχνίδι μπλόφας αλλά ήταν και ένδειξη ενός σαφούς σχεδίου, κυρίως όμως ήταν η καταλυτική επίδραση της φωνής της κοινωνίας η οποία σε όλες τις κατευθύνσεις και προς τον κ. Σαμαρά και προς τον πρωθυπουργό στέλνει ένα μήνυμα ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αυτό νομίζω ότι είναι ο καταλύτης των εξελίξεων σήμερα. Όλα τα άλλα μπορεί να είναι ιδιοτελείς προσπάθειες, μπορεί να είναι σχεδιασμοί επί χάρτου, το βασικό είναι ότι η κοινωνία απαιτεί μια άλλη πορεία στα πράγματα" επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ.

Οξεία ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η ο οποία κατήγγειλε ότι οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς "άγγιξαν τα όρια της γελοιότητας". "Φταίνε και οι δύο γιατί κανένας δεν έβαλε τον εαυτό το και το κόμμα του σε δεύτερη μόιρα" δήλωσε και προέβλεψε ότι το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας θα σημάνει την απαρχή εξαιρετικά δυσμενών εξελίξεων για τον λαό.

"Απευχόμασταν όλοι αυτή την εξέλιξη η οποία απέδειξε περίτρανα ότι οι πολιτικές ηγεσίες και των δύο κομμάτων, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι κατώτερες των πειρστάσεων. Προσπαθούσαν με επικοινωνικά τετρίπια και παζάρια τηλεφωνικά να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που καίει όλο τον ελληνικό λαό" είπε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε τη λύπη της για τις εξελίξεις και κατήγγειλε ότι "όταν μπαίνει το όποιο κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον τη χώρα, δυστυχώς τα αποτελέσματα θα τα πληρώσει όλος ο ελληνικός λαός".

"Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να εξωρραϊσει το περιεχόμενο μιας αδιέξοδης πολιτικής. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής" δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης ΚουβέληςGA.

"Ουσιαστικά η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών, με την έννοια ότι η κυβέρνηση και μετά από αυτούς τους ατυχείς χειρισμούς για τον ίδιο της τον εαυτό έχει ανοίξει το δρόμο για τις εκλογές. Έχει ρηγματωθεί η αντοχή της και οι πρόωρες εκλογές θα προβάλλουν πια ως ανάγκη γα τη διέξοδο της κοινωνίας από την ασφυξία στην οποία βρίσκεται" είπε ο Φώτης Κουβέλης.
  • Εχοντας μια τάση και διάθεση σάτιρας θα προσθέσω οτι ο κ.Λιαρέλης ο οποίος εμφανίστηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1 φορόντας ενα θερμόμετρο μίλησε για ενα κάρο με ενα άλογο. Αυτό πρέπει να έγινε σκόπιμα, διότι ενδεχωμένος θεωρεί οτι στη παρούσα φάση χρειάζεται ενας σαμαράς ωστε το άλογο να εχει σαμάρι, και ενας πεταλωτής ώστε να το πεταλώσει και να μπορεί να κινηθεί, επίσης χρειάζεται ενα παπανδρέου ώστε να κάνει τον αγιασμό του κάρου με το άλογο. (Δεν κάνω διαπίστωση κίνησης του κάρου όπου είναι φορτωμένοι οι πολίτες, ούτε διάθεση του αλόγου να κινηθεί διότι είναι γερασμένο μετά απο 38 χρόνια κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας η οποία δεν εκπροσωπεί επάξια το σύνολο.)
Γλυφάδα web
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Oι Πρώτες αντιδράσεις μετά το διάγγελμα Παπανδρέου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">