ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Tο ΚΚΕ αποχώρησε διαμαρτυρόμενο απο την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής

Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Tο ΚΚΕ αποχώρησε διαμαρτυρόμενο και προαναγγέλλοντας ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του εφαρμοστικού. Τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τις καθυστερήσεις της σε τσαλάκωμα της Βουλής.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άφησαν αιχμές κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ήρθε με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Νάσος Αλευράς παρότι δήλωσε ότι κατανοεί την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος, ωστόσο, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις. «Υπάρχει σωρεία θεμάτων που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα, και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε και να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες» παρατήρησε ο βουλευτής.

Αιχμές για το «κατεπείγον» με βολές κατά της κυβέρνησης άφησε και η πρόεδρος της επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο». Η παρατήρηση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα, ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο να μην τους περιλαμβάνει όλους, όταν μιλά για ταλαιπωρία της επιτροπής και επικαλέστηκε -βάσει του κανονισμού της Βουλής- το δικαίωμα της κυβέρνησης να φέρνει νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τη συναίνεση ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και Ντόρας Μπακογιάννη μόνο στο διαδικαστικό μέρος του κατεπείγοντος, έλαβε η κυβέρνηση.
Επί της ουσίας του εφαρμοστικού νόμου, η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής, αλλά επιφυλάσσεται για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οποία θα τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής. Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νίκος Βρούτσης χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του πρόχειρες και αναποτελεσματικές. Για ακόμη σκληρότερα μέτρα, από αυτά που είχε εξαγγείλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε το νέο οικονομικό επιτελείο ο εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μάκης Βορίδης.
  • Συμφωνώ Απόλυτα ως Απόλυτος για τους Εθνικούς Προδότες με το ΚΚΕ για ονομαστική ψηφοφορία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Tο ΚΚΕ αποχώρησε διαμαρτυρόμενο απο την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">