ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Πολόνια Βαρσοβίας με 2-1

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε την Πολόνια Βαρσοβίας με 2-1 στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους (στο Γιένμπαχ), κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, ωστόσο, ο αγώνας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, λόγω του τραυματισμού του Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός λίγα λεπτά (52') μετά την είσοδό του στο Β' μέρος του φιλικού δέχτηκε ένα δυνατό τάκλιν στο αριστερό του γόνατο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος, αφού ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του τοποθετήθηκε πάγος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας πρόκειται για απλή κάκωση αν και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν την Τετάρτη όταν και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο Ίνσμπρουκ.

Πρώτο φιλικό... πρώτη νίκη

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν μόλος στο 3' με τον Γκρμπιτς, οι Πολωνοί ισοφάρισαν στο 34' μετά από πέναλτι του Ουρτάδο και εύστοχη εκτέλεση του Κουτίνιο, ενώ στο 59' ο Φουστέρ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό. Την Τετάρτη η πειραϊκή ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στο Ζέεφελντ.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έστειλε στον αγωνιστικό χώρο μια ενδεκάδα που είναι αμφίβολο αν θα εμφανιστεί ξανά, έστω και σε προπόνηση στο Ρέντη. Ο Τοροσίδης πλαισίωνε τον Παπαδόπουλο στα στόπερ, ο Σουμπίνιο ήταν δίπλα στον αμυντικό χαφ (Ουρτάδο), ο Χαβίτο στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και ο Γκρμπιτς πίσω από τον Πάντελιτς, σε ρόλο... Φουστέρ.

Αφού στο ξεκίνημα (μόλις στο 40ο δευτερόλεπτο) η πειραϊκή ομάδα δεν πλήρωσε το σφάλμα του Κοστάντσο, που πάντως διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας σωτήρια το πλασέ του Μπόνιν, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 3' με τον Γκρμπιτς, που πίεσε τον Μπαζίνσκι, έκλεψε τη μπάλα και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 28' ο Σουμπίνιο πήρε την πάσα του Χαβίτο, αλλά «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 34' ο Ουρτάδο υπέπεσε σε πέναλτι και ο Κουτίνιο ισοφάρισε από τα 11 μέτρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκε μια διαφορετική ενδεκάδα, με το Δασκαλάκη στο τέρμα, τους Παπάζογλου-Μαρκάνο στο κέντρο άμυνας, το Βαλεριάνο αριστερά και τον Κάταϊ δεξί χαφ. Στο 52ο λεπτό ο Μιραλάς αποχώρησε τραυματισμένος και στο 59' ο Φουστέρ, από ασίστ του Νικλητσιώτη έκανε το 2-1. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ποιοτικός στην επανάληψη, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα χάρις στους Ιμπαγάσα, Φουστέρ, αλλά ευκαιρίες δεν δημιούργησε, σε ένα μέτριο β' μέρος.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Παπάζογλου, Σάντλοκ, Μπαζίνσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Ουρτάδο, Χαβίτο, Γκρμπιτς, Ριέρα, Πάντελιτς.

Στο β΄ ημίχρονο έπαιξαν οι: Δασκαλάκης, Μανιάτης, Μαρκάνο, Παπάζογλου, Βαλεριάνος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Κάταϊ, Φουστέρ, Μιραλάς (52΄ λ.τ. Νικλητσιώτης), Τζεμπούρ.

ΠΟΛΟΝΙΑ: Γκλίβα, Γιοντλόβιετς, Μπαζίνσκι, Σικόρσιαν, Κοκόλκα, Μπόνιν, Τράλκα, Σούλτες, Σάντλοκ, Πιάτεκ, Κουτίνιο.

Βαλβέρδε: «Κακό νέο»

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού, αλλά και ανήσυχος για τον τραυματισμό του Κέβιν Μιραλάς:

«Τεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ομάδα που προετοιμάζεται περισσότερο καιρό από εμάς. Έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, τον ρυθμό και γενικά την σημερινή εμφάνιση. Προέκυψε, όμως και ένα κακό νέο, ο τραυματισμός του Μιραλάς. Δεν ξέρουμε ακόμα πολλά», είπε ο Βάσκος.

«Θα μας δώσει ποιότητα», ανέφερε για τον Γέστε, ενώ για το υπεράριθμο ρόστερ των «ερυθρολεύκων» αρκέστηκε στο εξής: «Ας επιστρέψουμε πρώτα να δούμε πόσοι είμαστε και μετά τα ξαναλέμε».

** Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο φιλικός αγώνας με τη Γαλατάσαραϊ (17 Αυγούστου, "Γ. Καραϊσκάκης"), θα ξεκινήσει στις 21:00
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Πολόνια Βαρσοβίας με 2-1 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">