ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Apple 1η θέση στα smartphone


Οι πωλήσεις των Apple iPhone ξεπέρασαν για πρώτη φορά σε ποσότητα τις πωλήσεις των smartphone της Nokia το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου. Ο Ευρωπαίος κατασκευαστής ελπίζει τώρα ότι τα «έξυπνα» Nokia με Windows θα την επαναφέρουν στην κορυφή. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Στέφεν Έλοπ, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας: «Όσοι έχουν δει το πρότυπο Nokia Windows phone είναι πολύ αισιόδοξοι για την πρόταση που θα φέρει η Nokia στην αγορά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί μακροπρόθεσμα».


H Nokia ανακοίνωσε ζημίες 368 εκατομμυρίων ευρώ καθώς οι πωλήσεις των λεγόμενων έξυπνων κινητών τηλεφώνων της σημείωσαν πτώση 32% μέσα σε ένα χρόνο. Το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, η εταιρεία διέθεσε 16,7 εκατομμύρια έξυπνα κινητά, ενώ την ίδια περίοδο η Apple διέθετε 20 εκατομμύρια iPhone, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη Nokia.

To γεγονός είναι ενδεικτικό της πρόκλησης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Nokia: τον ανταγωνισμό από την Apple και την Research in Motion (Blackberry). Εξάλλου, σε αυτή την πρόκληση κλήθηκε να ανταποκριθεί ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Στέφεν Έλοπ, ο οποίος ήταν προηγουμένως υψηλόβαθμο στέλεχος στη Microsoft. Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο Στ.Έλοπ ήταν να συνεργαστεί η Nokia με τη Microsoft και να διαθέσει, αργότερα μέσα στο 2011, έξυπνα κινητά τηλέφωνα όχι με το δικό της λειτουργικό σύστημα το Symbian αλλά με την έκδοση των Windows για κινητά. Η τύχη του Symbian ορίζεται στο εξής από την εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Accenture, στην οποία μετακινούνται 3.000 υπάλληλοι ως μέρος της σχετικής συμφωνίας (και 4.000 ακόμα αναμένεται να απολυθούν).

Πάντως, στο τρίμηνο αυτό προστέθηκαν 430 εκατομμύρια ευρώ που προήλθαν από τα δικαιώματα που παραχώρησε η Nokia στην Apple για χρήση δικών της πατεντών σε iPhone, iPod και iPad, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν στα μέσα Ιουνίου.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα και η Samsung και οι αναλυτές εκτιμούν ότι, όχι μόνο η Apple, αλλά και η Samsung θα έχουν πουλήσει περισσότερα smartphone από τη Nokia, εξωθώντας την εταιρεία όχι στην τρίτη θέση
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Apple 1η θέση στα smartphone Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">