ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τσακογιάννης έστηνε τους πάντες και τα πάντα


Ενώπιον των αθλητικών δικαστών της Ενωσης Β΄, Γ΄ Εθνικής κρίνεται αύριο (Τρίτη 19/7,10.30) η τύχη της Ηλιούπολης και του Εθνικού Αστέρα. Οι δύο ΠΑΕ κατηγορούνται για δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Με τις ίδιες κατηγορίες θα απολογηθούν επίσης ο ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρόεδρος της ίδιας ΠΑΕ Νίκος Χάλκος και ο ποδοσφαιριστής της Μιχάλης Νικολόπουλος.

Για λογαριασμό του Εθνικού Αστέρα θα απολογηθεί επίσης ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα Νίκος Παντέλης.

Ο Τσακογιάννης που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρικάλων, έπειτα από αποδοχή αιτήματος της Ενωσης Β΄ Γ΄ Εθνικής να παραστεί ενώπιον των αθλητικών δικαστών, αναμένεται να «μετακομίσει» για όσο διάστημα κρατήσει η απολογία του, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το πόρισμα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και βάσει του οποίου άσκησε διώξεις η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου, ο Γ. Τσακογιάννης κατηγορείται εκ νέου για σύσταση εγκληματικής ομάδας η οποία «έστηνε» αγώνες του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής και είχε διασυνδέσεις με διεθνή κυκλώματα. Το αφεντικό της Ηλιούπολης μεταξύ των άλλων διέθετε πρακτορείο στοιχημάτων και ιστοσελίδα από την οποία μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να παίξουν on-line τα παράνομα στοιχήματα. Σύμφωνα με τις διώξεις που άσκησε η κυρία Παπανδρέου ο Γ. Τσακογιάννης και οι Νίκος Χάλκος (πρόεδρος Ηλιούπολης), Γιάννης Αρφάνης (γενικός αρχηγός Ηλιούπολης), Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης), Χρήστος Κανελλάκης (πρώην πρόεδρος Ιωνικού), Γιάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος ΕΠΟ), Μάκης Σιδηρόπουλος, και έξι άγνωστοι με τα ονόματα Ολυμπία, Χάρης, Πέτρος, Αντώνης, Θοδωρής, Μάριος, κατηγορούνται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «εκβίαση», «απάτη», «τοκογλυφία», «πλαστογραφία πιστοποιητικού», «ενεργητική δωροδοκία», «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Από τα 55 άτομα που αναφέρονται στο πόρισμα της αστυνομίας η κυρία Παπανδρέου άσκησε διώξεις σε 22, μεταξύ των οποίων είναι ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης (απάτη και παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα Βασίλης Αδαμάκης (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Κώστας Χρυστοχοίδης (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), ο αφανής (!) παράγοντας του ΟΦΗ Ηρακλής Νυκτάρης (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), ο προπονητής του Διαγόρα Πέτρος Ρουτζιέρης (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού) και ο προπονητής της Παναχαϊκής Ηλίας Φυντάνης (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), ο ποδοσφαιριστής του Ιωνικού Απαρεσίδο Αλβες (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), ο διαιτητής Γιώργος Σέγκος (παράβαση του νόμου περί ερασιτεχνικού αθλητισμού), αλλά και πέντε υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι κατηγορούνται για «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ο Γ. Τσακογιάννης και η εγκληματική ομάδα που δημιούργησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο έστησε τους παρακάτω αγώνες:

1. Καλλιθέα - Ηλιούπολη (20/2/2011) 1-1
2. Ηλιούπολη - Ιωνικός (27/2/2011) 0-2
3. Διαγόρας - Ηλιούπολη (5/3/2011) 1-2
4. Αετός Σκύδρας - Δόξα Κρανούλας (9/3/2011) 1-0
5. Τρίκαλα - Ηλιούπολη (13/3/2011) 4-0
6. Κόρινθος - Παναχαϊκή (13/3/2011) 0-1
7. Ηλιούπολη - Λεβαδειακός (21/3/2011) 2-4
8. Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα (21/3/2011) 0-0
9. Θρασύβουλος - Ηλιούπολη (27/3/2011) 1-1
10. Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας (2/4/2011) 0-2
11. Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη (10/4/2011) 1-2
12. Ηλιούπολη - ΟΦΗ (17/4/2011) 1-2
13. Παναιτωλικός - Ιωνικός (18/4/2011) 4-0

Στο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα Ηλιούπολη - Λεβαδειακός και τις συνεννοήσεις προκειμένου στο ημίχρονο να προηγείται η Ηλιούπολη και στο τέλος να νικήσει ο Λεβαδειακός, συνδυασμός ο οποίος στο στοίχημα δίνει απόδοση άνω του 25. Ο Τσακογιάννης ακούγεται μάλιστα να ζητάει από τον γενικό διευθυντή της Ηλιούπολης Γιάννη Αρφάνη «να δηλώσει στη δεκαοχτάδα τον ποδοσφαιριστή Κρητικό ο οποίος είναι τιμωρημένος, στην περίπτωση που χρειαστεί να χάσει η Ηλιούπολη το παιχνίδι στα χαρτιά». Ο Τσακογιάννης ακούγεται επίσης να συζητάει με τον Χρήστο Κανελλάκη πως θα δημιουργήσουν ένα είδος συμμαχίας των ομάδων τους για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ ο δεύτερος του λέει ότι γνωρίζει πέντε παίκτες του Εθνικού Αστέρα που χρηματίζονται. Ο Κανελλάκης ακούγεται επίσης να λέει ότι ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα στοιχημάτισε με ξένη εταιρία 130.000 ευρώ στη νίκη της ομάδας του επί του Διαγόρα.

Αξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι ο Τσακογιάννης ενώ παραδέχεται σε τηλεφωνική συνομιλία ότι έχει καταθέσει πλαστή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι η Ηλιούπολη δεν κατέθεσε καν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα προκειμένου να νομιμοποιήσει τις μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο. Προφανώς κάποιος αφαίρεσε από το φάκελο της Ηλιούπολης τις πλαστές ενημερότητες, ώστε η ομάδα της Ηλιούπολης να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο και όχι με υποβιβασμό αλλά και για να μην έχει ποινικές ευθύνες οι διοικούντες την Ηλιούπολη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τσακογιάννης έστηνε τους πάντες και τα πάντα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">