ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Νίκη της Ιαπωνίας

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε η Ιαπωνία, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που διεξήχθη στη Γερμανία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα από τη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» επικράτησε με 3-1 στα πέναλτι των Η.Π.Α.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στις κερκίδες, με μεγάλο μέρος των οπαδών της Ιαπωνίας να ξεσπούν σε δάκρυα χαράς καθώς η συγκεκριμένη κατάκτηση ερμηνεύεται ως σύμβολο της δύναμης και της θέλησης ενός λαού ο οποίος δοκιμάζεται ακόμα από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου.


Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε ισόπαλη 1-1 και η παράταση 2-2, για να «λάμψει» ύστερα το αστέρι της Αγιούμι Καϊχόρι. Η τερματοφύλακας της Ιαπωνίας απέκρουσε τα χτυπήματα των Χιθ και Μποξ (η Λόιντ σούταρε άουτ), δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα της.

Στα πρώτα 90 λεπτά οι Η.Π.Α. προηγήθηκαν με τη Μόργκαν στο 69ο λεπτό, για να δεχθούν την ισοφάριση από τη Μιγιάμα, στο 81΄. Η Γουάμπαχ έκανε το 2-1 στο 104΄, για να ισοφαρίσει εκ νέου η Σάβα στο 117΄.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Σουηδία, που στο μικρό τελικό του Σαββάτου νίκησε τη Γαλλία με 2-1.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Νίκη της Ιαπωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">