ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζουν τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί


Συνεχίζουν τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γ. Ραγκούση.

Συγκεκριμένα στο άνοιγμα των διοδίων στην Ελευσίνα, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων έχουν συγκεντρωθεί 700 περίπου ταξί με σκοπό να ανεβάσουν τις μπάρες των διοδίων, χωρίς να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Παράλληλα, 150 ταξί από τους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς θα αποκλείσουν συμβολικά για λίγες ώρες το τελωνείο της Δοϊράνης και άλλα 50 το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα.

Στα παλιά διόδια των Τεμπών έχουν συγκεντρωθεί από τις 11.00 περίπου 150 ιδιοκτήτες ταξί από τη Θεσσαλία με τα οχήματά τους, ωστόσο η εθνική οδός παραμένει ανοιχτή και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Άνοιγμα όλων των διοδίων, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, περιλαμβάνει η σημερινή μορφή διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί της Θεσσαλίας, σε ευθεία γραμμή συνεννόησης και με τους λοιπούς επαγγελματίες τους κλάδου ανά την χώρα.

Σε ότι αφορά στην Θεσσαλία, στα διόδια Πυργετού βρίσκεται αντιπροσωπεία οδηγών ταξίδι από την Λάρισα, στα Μακρυχωρίου από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και στα Μοσχοχωρίου από τον Βόλο.

Μηχανοκίνητη πορεία στην Τρίπολη πραγματοποίησαν νωρίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Αρκαδίας, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων Νεστάνης. Στην Κορινθία τα ταξί έχουν σταθμεύσει στον Ισθμό κι έχουν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων.

Στη Σπάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει στο κέντρο της Σπάρτης και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, ενώ όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, Σωτήρης Ροϊνός, θα πραγματοποιήσουν και συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ Σπάρτης ή στον ΟΑΕΕ. Στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει στην κεντρική πλατεία.

Ιδιοκτήτες ταξί έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, και αφήνουν τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Ηλείας απέκλεισαν την εθνική οδό Πατρών-Πύργου στον κόμβο των Λαστείκων, λίγο πριν από την πόλη του Πύργου. Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τους παράδρομους της εθνικής.

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, για το κλείσιμο αεροδρομίων, λιμανιών, από οδηγούς ταξί και ζητά την αφαίρεση των πινακίδων των οχημάτων, που πραγματοποιούν καταλήψεις, τον σχηματισμό δικογραφιών και την παραπομπή των ιδιοκτητών σε δίκες-εξπρές.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το χθεσινό έγγραφο του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που ζητούσε να σταματήσει ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ. από ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και ύστερα από ανάλογο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας να δώσουν εντολή στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες σημειώνει ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών αμέσως να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται συντομότατα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζουν τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">