ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

(Ένα άτομο με πίστη  ισοδυναμεί με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα), έγραφε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.


Ο 32χρονος φυσικά δεν αναφέρεται γενικά και αόριστα στην θρησκευτική πίστη ή έστω στη χριστιανική, αλλά ειδικά στο δόγμα του προτεσταντισμού το οποίο πίστευε με φανατισμό.

Μανιώδης κομπιουτεράς, παίκτης video games, αλλά και μπόντι μπίλντερ, κυνηγός και σκοπευτής, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του 32χρονου δράστη της σφαγής στο Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις του, που ανάγονται στον χώρο της ακροδεξιάς και η απέχθειά του για τους αλλοδαπούς και το Ισλάμ σε συνδυασμό με την βαθιά προσήλωση στο δόγμα του προτεσταντισμού, του δίνουν τον χαρακτηρισμό «φονταμενταλιστής».

Αυτό δεν τον εμπόδιζε βέβαια να είναι άριστος γνώστης του Χρηματιστηρίου, στο οποίο έπαιζε τακτικά.

O διεθνής Τύπος και ειδικότερα ο γαλλικός, παρουσιάζουν τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ως ένα «φρούτο της εποχής» μας. Η περίπτωση Μπρέιβικ, που μοιάζει πολύ με αυτή του βομβιστή της Οκλαχόμα, βρίσκεται στον αντίποδα του ισλαμιστή φονταμενταλιστή. Είναι ο λευκός, ξανθός ακτιβιστής που πολεμάει για την «σωτηρία της φυλής και της θρησκείας», όμως είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής, όμως δείχνει η ενασχόλησή του με τους υπολογιστές και το χρηματιστήριο.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang επικαλείται φίλο του συλληφθέντος ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και όταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">