ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το νέο πακέτο στήριξης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και άλλων

Οι βασικοί άξονες του νέου πακέτου βοήθειας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και άλλων αναμένεται να συζητηθούν την Δευτέρα στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) πριν τις θερινές διακοπές, καθώς και στο Ecofin την Τρίτη ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών, όπου συζητώνται πλέον αρκετές επιλογές, όπως η επαναγορά ή ακόμα και η μείωση του χρέους.

Ειναι γνωστός ο ρόλος του συνόλου των εκδοτικών και ραδιοτηλεοπτικών πολυεργολάβων όπως και ο ρόλος των πολιτικών υποστηρικτών τους. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι την σαφή Αντισυνταγματική απόφαση πολιτικών να διαγράφουν τις οφειλές ραδιοτηλεοπτικών πολυεργολάβων  (ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΙΤΗΣ) όπως και η υπέρμετρα αυξημένη χορηγία ενίσχυσης απο το σύνολο των κοινοτικών πακέτων πρός αυτούς την ίδια περίοδο που έβαλαν με κατάχρηση εξουσιών και δίωκαν με κατασχέσεις και στημένες κατηγορίες εμάς.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η στάση που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά συζητήθηκαν την Παρασκευή σε κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Συ,μβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζαννιάς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γ. Γλυνός.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι η γαλλική πρόταση για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους είναι ασύμφορη για τη χώρα, ενώ αντίστοιχες θέσεις συμεμρίζονται και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Η κυβέρνηση ζητεί τη μείωση των επιτοκίων κάτω από το 4% ενώ βλέπει και με καλό μάτι την πρόταση για επαναγορά χρέους από τη δευτερογενή αγορά, όπου οι τιμές των ομολόγων διαπραγματεύονται με έκπτωση 50% κατά μέσο όρο σε σχέση με την ονομαστική τους αξία.

Η ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού αναγνωρίζεται από αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και είναι ενδεικτική απ' αυτή την άποψη η δήλωση του Σουηδού υπουργού Οικονομίας Άντερς Μποργκ ότι η ΕΕ πρέπει να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, μέσω της μείωσης των επιτοκίων ή μέσω εγγυήσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Υπό την απειλή των οίκων αξιολόγησης για υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής» ή «περιορισμένης» χρεοκοπίας, στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία στο σχέδιο μετακύλισης, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως η φινλανδική, ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις για το νέο δάνειο.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι υπουργοί θα αναφερθούν στις βασικές παραμέτρους τους νέου πακέτου βοήθειας, καθώς το χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι αρκετά μεγάλο και στις αγορές υπάρχει έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης χρέους από την ευρωπεριφέρεια σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, όπως αυτή αποτυπώνεται στη μεγάλη άνοδο των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το νέο πακέτο στήριξης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και άλλων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">