ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προσφυγές κατά των ιδιοκτητών ταξί ετοιμάζουν αεροπορικές εταιρείες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι ιδιοκτήτες ταξί με αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων και δημόσιων κτιρίων.

Την ίδια ώρα σε προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αστυνομικές Αρχές προσανατολίζονται αεροπορικές εταιρείες και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αίτημα να παρέμβουν ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων και λιμανιών από ιδιοκτήτες ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος και επιβληθούν κυρώσεις όπου απαιτείται, όπως αφαίρεση αδειών και πινακίδων.

Στους φορείς που επικρίνουν την στάση των ιδιοκτητών ταξί προστέθηκαν και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του τουριστικού κλάδου: Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη για «ακραίες μορφές διαμαρτυρίας που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και σε ακύρωση της προσπάθειας που γίνεται από τις υγιείς επιχειρήσεις για αναστροφή του κλίματος».

Η επιστολή του ΣΕΤΕ

Σε επιστολή που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει πως «τα γεγονότα αυτά θα έχουν ως μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις την οικονομική καταστροφή τουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο».

«Παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κλπ)» αναφέρεται στην επιστολή «σε πολλές περιοχές της χώρας μας, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή/και ανοχή στις ανωτέρω ποινικώς κολάσιμες συμπεριφορές, μολονότι, αυτές λαμβάνουν χώρα ενώπιον τους, δίχως καν να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. Υπό τις συνθήκες αυτές, η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».

Ο ΣΕΤΕ ζητεί από το ανώτατο δικαστικό λειτουργό να δώσει «τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους, για την προάσπιση των συμφερόντων των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη της εικόνας του ελληνικού τουρισμού».

Αποστάσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, η αντιπαράθεση γύρω από το θέμα μεταφέρεται την ερχόμενη Τρίτη σε πολιτικό επίπεδο, με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση να ενημερώνει το διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση για απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί έχει προκαλέσει εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ. Την άμεση σύγκληση του διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ζήτησαν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι εκ των οποίων άφησαν αιχμές κατά του υπουργού.

Από την πλευά του, με δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, σημειώνει ότι στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει επί της ουσίας συζήτηση και όχι απλώς και γενικώς ενημέρωση, ενώ πέραν αυτού σημειώνει: «Χρειάζεται ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων, που θα διασφαλίζει, ότι το ταξί θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και οι ιδιοκτήτες ταξί θα ζουν με αξιοπρέπεια».

Ξεκαθαρίζει δε πως «είναι αυτονόητο, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι επίσης αυτονόητο, ότι ο διάλογος που πρέπει να ξεκινήσει αμέσως και όλες οι αναγκαίες αποφάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, θα ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένου δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος».

Μιχελάκης κατά Ραγκούση

Έκκληση προς τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων, απευθύνει η ΝΔ την ώρα που εξαπολύει σφοδρή νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργού Γιάννη Ραγκούση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του αναφέρει πως ο κ. Ραγκούσης, τον οποίο χαρακτηρίζει «αρχιτέκτονα του χάους», παραμένει «αιχμάλωτος στη βεντέτα με τον προκάτοχό του και αποδεικνύει την ασυνέπεια και την αφερεγγυότητα μιας κυβέρνησης που παραπαίει, χωρίς συντονισμό και χωρίς κανένα σχέδιο».

Ανοιξαν τα Τέμπη

Αργά το μεσημέρι οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε άρση του αποκλεισμού στα Τέμπη, τα οποία είχαν κλείσει λίγο μετά τις 12:00. Στην κοιλάδα είχαν παραταχθεί περισσότερα από 150 ταξί και η κυκλοφορία διεξαγόταν από παρακαμπτήριους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προσφυγές κατά των ιδιοκτητών ταξί ετοιμάζουν αεροπορικές εταιρείες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">