ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκη για την εθνική ομάδα των νέων



Τη νίκη με 1-0 απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ρουμανία πήρε η εθνική ομάδα των νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.


Το γκολ της Ελλάδας, που πήρε την πρώτη νίκη της στον Α΄ όμιλο, πέτυχε ο Φορτούνης στο 37΄ με πλασέ. Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Τσεχία νίκησε 2-1 την Ιρλανδία, αποτέλεσμα που συμφέρει την Ελλάδα, αφού έφτασε το ΕΙΡΕ στη δεύτερη θέση.

Κίτρινες: Μουργκόσι, Μπενζάρ, Ναστάσιε, Καρτσεοτσέα, Στάντσιου, Σερεντίουτς - Σταφυλίδης, Μαυριάς

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνος, Σταφυλίδης, Ποτουρίδης, Μαυρίας (79' Μπούζας), Κοτσαρίδης (73' Κολοβός), Μπακασέτας (69' Καρέλης), Φορτούνης, Μαρινάκης, Ρουγαλάς, Κατίδης, Κολοβός.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπρανέσκου, Μουργκότσι, Ρέμες, Μπανζάρ, Ναστάζιε (62' Σιτότσα), Καρστοτσέα, Στάντσιου, Σέρεντιουτς, Γουάλετ (70' Αμέτ), Γκούγκου, Γκαβρά (46' Ρόμαν).

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Λεωνίδας Βόκολος, δήλωσε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της ελληνικής ομάδας απέναντι στη Ρουμανία:

«Γνωρίζαμε ότι η Ρουμανία διαθέτει πολύ καλό σύνολο. Ήμασταν σίγουροι ότι ύστερα από το κακό αποτέλεσμά τους στον πρώτο αγώνα θα έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο με αποφασιστικότητα για να πάρουν τη νίκη. Εμείς, όμως, στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύθηκε και από γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο νιώσαμε την πίεση των αντιπάλων, ήμασταν τυχεροί και σε δύο φάσεις και καταφέραμε να πάρουμε την πολύτιμη νίκη. Στο τέλος θα μπορούσαμε να φτάσουμε και σε δεύτερο γκολ, που θα ήταν σημαντικό σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, γιατί προσπάθησαν και πήραν αυτό που τους άξιζε. Το τελευταίο ματς είναι χωρίς αύριο. Η Τσεχία είναι καλή ομάδα, όμως πιστεύω στις δυνατότητες των παιδιών. Θα είναι μια μάχη για εμάς».

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Α΄ Όμιλος
Τσεχία-Ιρλανδία 2-1 (69΄ Μπράμπετς, 71΄ Λάκα - 10΄ Σάλιβαν)
Ρουμανία-Ελλάδα 0-1 (37΄ πεν. Φορτούνης)

Η βαθμολογία

1. Τσεχία (5-2) 6
2. Ιρλανδία (3-3) 3
3. Ελλάδα (2-2) 3
4. Ρουμανία (1-4) 0


Β΄ Όμιλος

Τουρκία-Βέλγιο 1-1 (76΄ Ντέρε - 90΄ Βερβαέκε)
Σερβία-Ισπανία 0-4 (14΄, 22΄, 75΄ Μοράτα, 15΄ Γουάνμι)

Η βαθμολογία

1. Ισπανία (8-1) 6
2. Σερβία (2-4) 3
3. Βέλγιο (2-4) 1
4. Τουρκία (1-3) 1
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκη για την εθνική ομάδα των νέων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">