ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Google+ Νέα Υπηρεσία στο διαδύκτιο

Σε χρόνο  ρεκόρ απαγόρευσε η Κίνα την πρόσβαση στο Google+, στερώντας ακόμη μία  ολοκαίνουρια υπηρεσία του ίντερνετ από τους Κινέζους.

Μέχρι τώρα, το καθεστώς του Πεκίνου έχει απαγορεύσει μεταξύ άλλων την πρόσβαση στο Facebook, το Twitter, το YouTube και το FourSquare. Ουδείς περίμενε, βέβαια, να εγκρίνει τη λειτουργία του Google+, ωστόσο το πρωτοφανές σε αυτή την περίπτωση είναι η ταχύτητα. Το Google+ ανακοινώθηκε ως κλειστή beta και λίγες ώρες μετά η Κίνα έσπευσε να το απαγορεύσει, χωρίς καν να γνωρίζει αν υπάρχει έστω κι ένας Κινέζος με πρόσκληση να συμμετάσχει στην υπηρεσία!

Είναι πολύ πιθανό ωστόσο η Κίνα θα δημιουργήσει μια δική της υπηρεσία, αντιγράφοντας το νέο social network της Google.

Μπορεί μέχρι σήμερα η Google να λάμπει δια της απουσίας της στην αγορά των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία όμως φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο με τη νέα υπηρεσία που αναπτύσσει αυτό τον καιρό. Το Google+ είναι αυτή τη στιγμή σε φάση κλειστής (invite-only) beta.


Το Google+ βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ομαδοποίηση των επαφών και τη δημιουργία επιμέρους γκρουπ, τα οποία ονομάζονται Circles (Κύκλοι). Έτσι, ο χρήστης αποφασίζει ανά πάσα στιγμή τι θα μοιραστεί με κάθε Circle και γενικά τι είδους επικοινωνία θα έχει με την κάθε ομάδα.

Η ιδέα, βέβαια, δεν είναι καινούρια. Οπότε, τι είναι αυτό που κάνει τη Google αισιόδοξη ότι η νέα υπηρεσία δε θα έχει την τύχη του Buzz και του Wave; Απ' ό,τι φαίνεται, η ευκολία χειρισμού και το design. Η εταιρεία στρατολόγησε γι' αυτό το project τον Andy Hertzfeld, έναν άνθρωπο που στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το design προϊόντων της Apple. Πράγματι, όπως δείχουν τα έως τώρα δεδομένα, το Google+ είναι καλαίσθητο και φαίνεται αρκετά χρηστικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Google+ Νέα Υπηρεσία στο διαδύκτιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">