ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Barack Obama: Strong message for dictators, while Greece continued dictatorial system

Ο θάνατος του Μουαμάρ Καντάφι είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς τους δικτάτορες», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Τις τελευταίες ημέρες του Λίβυου συνταγματάρχη περιγράφει ο υπεύθυνος για την ασφάλειά του. «Ήταν πότε οργισμένος, πότε θλιμμένος, σχεδόν τρελός» δήλωσε.

Σε συνέντευξή του στο NBC ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως ο Μουαμάρ Καντάφι «ήταν κάποιος που επί 40 χρόνια τρομοκρατούσε τη χώρα και στήριζε την τρομοκρατία. Είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης να παραδώσει την εξουσία και να αρχίσει την ειρηνική μετάβαση προς την δημοκρατία».

«Του δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Προφανώς και δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να τελειώνει έτσι, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες σε όλον τον κόσμο για το ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες τους», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πότε θλιμμένος, πότε οργισμένος»

«Αγχωμένος και θυμωμένος» ήταν τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με τον πρώην υπεύθυνο για την ασφάλειά του που συνελήφθη μαζί του.

Ο Μανσούρ Ντάο δήλωνε ότι το τελευταίο διάστημα ο Λίβυος συνταγματάρχης άλλαζε συνεχώς κρησφύγετα στη Σύρτη, πεπεισμένος έως το τέλος ότι ο λαός του τον στηρίζει.

Εγκλωβισμένος στη Σύρτη, την οποία σφυροκοπούσαν αντικανταφικές δυνάμεις, ο πρώην ηγέτης της Λιβύης αντιδρούσε με οργή κάθε φορά που οι σύμβουλοί του του πρότειναν να φύγει στο εξωτερικό και επαναλάμβανε ότι θα πεθάνει στη γη των προγόνων του.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο γιος του, Μοτασίμ, και 24 πιστοί στον Καντάφι φρουροί του δεν γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε στην υπόλοιπη χώρα, καθώς -όπως λέει ο σύμβουλος του Καντάφι- άλλαζαν κατοικία κάθε τέσσερις ημέρες, προτιμώντας εγκαταλελειμμένα σπίτια που δεν διέθεταν ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε αυτά ο Μουαμάρ Καντάφι διάβαζε, κρατούσε σημειώσεις ή έφτιαχνε τσάι σε μία σόμπα για ξύλα.

Σύμφωνα με τον Μανσούρ Ντάο, δεν ήταν αυτός που έδινε τις διαταγές για τις μάχες, αλλά οι γιοι του.

«Εμείς φοβόμασταν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς», συνεχίζει ο Ντάο, «αλλά ο Καντάφι φαινόταν να είναι αλλού. Ήταν άλλοτε πολύ θλιμμένος, άλλοτε πολύ οργισμένος, σχεδόν τρελός».

«Καταστρέφουν την εξέγερση»

Αν και δεν είναι πολλοί οι Λίβυοι που στενοχωρήθηκαν για τον θάνατο του Καντάφι, ορισμένοι δηλώνουν ότι οι εικόνες του λιντσαρίσματος του Λίβυου συνταγματάρχη λειτουργεί αρνητικά για το νέο καθεστώς.

«Αυτοί οι τύποι καταστρέφουν την εξέγερσή μας», δήλωσε στην εφημερίδα Times ένας αντικαθεστωτικός μαχητής στη Μιζουράτα.

«Η υπόληψή μας αμαυρώνεται σε όλο τον κόσμο λόγω όσων έκανε μια ομάδα. Ναι, τον θέλαμε νεκρό, αλλά όχι έτσι» προσθέτει.

* Για την Ελλάδα των λαμογίων δολοφόνων του Πολίτη και της συνεχιζόμενης Χούντας, καταπατητών κάθε στοιχειώδους πλαισίου σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υπηρετών της Διαπλοκής, εχει να κάνει έστω το ελάχιστο μιας δήλωσης ο Πρόεδρος ο οποίος επιθυμεί την επανεκλογή του;

Γλυφάδα 26/10/2011.

Γιάννης Κουρδομένος,

Ο Πρωτεργάτης των FM και της Ιδιωτικής Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, που έθεσαν εκτός βάση σκοπιμοτήτων οι δήθεν Δημοκράτες που δεν έχουν ίχνος σύνδεσης με τους πραγματικούς Έλληνες, με σειρά διώξεων,κατασχέσεων απο Υπηρέτες της Διαπλοκής και του διάτρητου συστήματος, και στόχο την φυσική εξόντωση Έλληνα Πολίτη στο πλαίσιο της *Δημοκρατίας... που επικαλείται ο πρόεδρος των Η.Π.Α. 

 *(Ουσιαστικά εξαγορά συνειδήσεων και αποδοχή σχεδόν του συνόλου ξεπουλήματος σε μια ολιγαρχία πλουτοκρατίας, που δημιουργεί το υπονομευτικό πλαίσιο κάθε βασικής έννοιας πραγματικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικότητας εξαγοράζοντας έμμισθους και συνειδήσεις βάση των παρεχόμενων, καθώς και της αφομείωσης ενος μοντέλου ευτελούς πολιτισμού, ''ότι μας εντυπωσιάζει μας βολεύει και μας εξυπηρετεί'')

Ανεύθυνων πολιτευτών που ουδείς αναλαμβάνει των ευθυνών του, όλοι οι κοινά αμοιβόμενοι αποποιούμενοι ευθυνών καθώς και ανάληψης  μετά απο σειρά αιτήσεων, άρα επ'ουδενί εκπρόσωποι του Πολίτη. ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ βάση του συντάγματος στο πλαίσιο της Δημοκρατίας.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Barack Obama: Strong message for dictators, while Greece continued dictatorial system Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">