ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολύνεκρο χτύπημα των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ

Καμικάζι πραγματοποίησε σήμερα επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ στη νοτιοδυτική Καμπούλ , σκοτώνοντας 10 στρατιώτες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς, δήλωσε δυτική στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο στρατιωτικό όχημα ενδέχεται να επέβαιναν και Καναδοί στρατιώτες , ενώ ο αριθμός των νεκρών αμερικανών στρατιωτών μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ένας αφγανός αστυνομικός και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση διευκρινίζοντας ότι δεν διαθέτει τον απολογισμό των ξένων, θυμάτων της επίθεσης.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, σε σύντομο γραπτό μήνυμα που έστειλε ένας εκπρόσωπός τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, δύο φρουροί τραυματίστηκαν στο Ασανταμπάντ, την πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Κουνάρ, όταν μια γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μπροστά στα γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η γυναίκα σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κουνάρ, της επαρχίας όπου είναι έντονη η δράση των ανταρτών Ταλιμπάν, οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση της Καμπούλ και τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ από τα τέλη του 2001



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολύνεκρο χτύπημα των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">