ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα στοιχεία για τη δράση του αρχηγού των ληστών με τα καλάσνικοφ

Ψηφιακή Εφημερίδα Γλυφάδας.
Πέμπτη , 13 Οκτωβρίου 2011.
Αντιμέτωπα με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης βρίσκονται τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας με τα καλάζνικοφ μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Αν και η ποινική δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωποποιημένη εν τούτοις τα αδικήματα τα οποία περιλαμβάνει επισύρουν ισόβια. Πρόκειται για ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα μεταξύ αυτών ληστεία, εγκληματική οργάνωση, ομαδικό βιασμό, διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν έξι κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή ο οποίος και θα κληθεί να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.
Οι διωκτικές αρχές προσέθεσαν την Πέμπτη άλλο ένα κομμάτι στο.. παζλ της δράσης του διαβόητου «Τόνυ», ή «Λαδόκολλα», που φέρεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας, η οποία είναι γνωστή ως «οι ληστές με τα καλάσνικοφ».

Ο «Τόνυ» ή αλλιώς «Λαδόκολλας» - το δεύτερο παρατσούκλι του το κόλλησαν όσοι γνώριζαν ότι ήταν ένας από τους δράστες της ληστείας στο ομώνυμο εστιατόριο στην Καλλιθέα - ένας Αλβανός 30 ετών, ήταν ο άνθρωπος που «φωτογράφιζαν» με τις περιγραφές τους αστυνομικές πηγές, όταν αναζητούσαν τα μέλη της ομάδας των ληστών με τα καλάσνικοφ.

Συγκεκριμένα, οι πηγές της Αστυνομίας έλεγαν, ιδιαίτερα μετά τη ληστεία και το βιασμό 33χρονης στη Γλυφάδα, πως όλες οι ενδείξεις κατατείνουν πως αυτός ο παλιός "γνώριμος" των αρχών είναι ο αρχηγός της συμμορίας.

Ωστόσο, στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, μετά τη σύλληψή του στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περιλαμβάνονταν μόνο ληστείες σε βάρος διαφόρων καταστημάτων και όχι οι εισβολές σε δύο σπίτια στη Γλυφάδα και στην Ηλιούπολη, κατά τις οποίες δύο γυναίκες βιάστηκαν και κακοποιἠθηκαν σεξουαλικά από τους ληστές με τα καλάσνικοφ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι ο εν λόγω 30χρονος είναι ο εμπνευστής της συγκρότησης ομάδων ληστών με καλάσνικοφ, οι οποίες δρουν σχεδόν πάντα διαφορετική σύνθεση και συνεχίζει την έρευνά της προκειμένου να συγκεντρώσει και άλλα στοιχεία, που θα ρίξουν φως σε όλο το εύρος της παράνομης δράσης του «Τόνυ» ή «Λαδόκολλα».

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη την εξιχνίαση ακόμα 8 ληστειών που φέρεται να είχε διαπράξει ο 30χρονος Αλβανός.

Αναλυτικότερα, στη νέα ανακοίνωση των διωκτικών αρχών αναφέρονται τα εξής:

"Σε συνέχεια του από 10-10-2011 Δελτίου Τύπου που αφορούσε τη σύλληψη, στον Πειραιά, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 30χρονου αλλοδαπού, υπήκοος Αλβανίας, γνωστού ως «Τόνυ», o οποίος έχοντας ηγετικό ρόλο, συγκροτούσε εγκληματικές ομάδες με διαφορετική σύνθεση συνεργών κάθε φορά, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες, με την απειλή KALASHNIKOV, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, Super market, περίπτερα και άλλα καταστήματα, από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε η συμμετοχή του και στις παρακάτω ληστείες - κλοπές :

-Την 13-9-2011 στην περιοχή Ηρακλείου Αττικής, από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Την 16-9-2011 στην Μεταμόρφωση Αττικής, ληστεία με την απειλή KALASNIKOV, σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

-Κατά τον ίδιο χρόνο και στον ίδιο τόπο, ληστεία με την απειλή KALASNIKOV, σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σε συνέχεια της ανωτέρω ληστείας, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ημεδαπή γυναίκα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ανεφοδίαζε με καύσιμα.

-Την 26-9-2011 στην Μεταμόρφωση Αττικής, ληστεία με την απειλή KALASNIKOV , σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

-Την 26-9-2011 αφαίρεσε κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από ένα (1) Ι.Χ.Ε.

-Την 3-10-2011 στην περιοχή της Καλλιθέας εισέβαλε με συνεργούς του σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και με την απειλή KALASNIKOV ,αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

-Την 6-10-2001 αφαίρεσε κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από ένα (1) Ι.Χ.Ε.

Η έρευνα για την συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται."
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα στοιχεία για τη δράση του αρχηγού των ληστών με τα καλάσνικοφ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">