ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας: Να αναλάβουμε όλοι ευθύνες και πρωτοβουλίες ( λαϊκή ετυμηγορία)

Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ομαλότητας στη χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Αλ. Τσίπρας προέτρεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο που θα το κάνει, ακόμη και με την παραίτησή του.

Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του έκανε λόγο για δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και ασκούμενης πολιτικής, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ιστορική καμπή.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, πρόσθεσε, που εκφυλίζουν τη Δημοκρατία έχουν αποδειχθεί εγκληματικές. Υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και ασκούμενης πολιτικής, θέση που είπε ότι κατέθεσε στον κ. Παπούλια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία είναι προϋπόθεση για διασφάλιση της ομαλότητας και πρόσθεσε ότι οφείλουμε όλοι στο πλαίσιο του Συντάγματος να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την εθνική ακεραιότητα.

Προσερχόμενος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, "για να προλάβουμε τις εξελίξεις, για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία μας".

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε εμφατικά στον κ. Παπούλια ως κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, έκανε λόγο για "πρωτοφανή αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των πολιτικών αποφάσεων", για την αποκατάσταση της οποίας "είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες". "Ο λαός μας είναι οργισμένος. Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Παπούλιας από τη μεριά του δεν σχολίασε τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας: Να αναλάβουμε όλοι ευθύνες και πρωτοβουλίες ( λαϊκή ετυμηγορία) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">