ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Sebastian Vettel: Κατέκτησε την πρώτη pole επί ινδικού εδάφους VIDEO

Την πρώτη pole position της ιστορίας της Formula 1 επί ινδικού εδάφους κατέκτησε ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός της RBR θα παραταχθεί για 13η φορά φέτος στην πρώτη θέση της εκκίνησης, στο 17ο φετινό Grand Prix που για πρώτη φορά διεξάγεται στο Buddh International Circuit του Νέου Δελχί.



Ο πρωταθλητής ήταν και πάλι κυρίαρχος, καθώς πέτυχε την pole με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Lewis Hamilton. Ωστόσο, ο Άγγλος θα εκκινήσει από την 5η θέση, λόγω της ποινής τριών θέσεων που δέχθηκε στις ελεύθερες δοκιμές διότι αγνόησε κίτρινες σημαίες.

Συνεπώς, την πρώτη σειρά της εκκίνησης θα γεμίσει η RBR, με τον Mark Webber δίπλα στον S. Vettel και την δεύτερη σειρά οι Fernando Alonso και Jenson Button.

Στην "πολυχρωμία" της κορυφής οι L. Hamilton, M. Webber και F. Alonso σημείωσαν παρεμφερείς χρόνους, ενώ ο F. Massa θα μπορούσε να ήταν εξίσου κοντά αν δεν είχε ατύχημα στο τέλος της 3ης περιόδου των δοκιμών κατάταξης. Ο Βραζιλιάνος πέρασε βίαια πάνω από ένα κερμπ, έσπασε την ανάρτηση της Ferrari και βγήκε στην αμμοπαγίδα - χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Πίσω από τον 7ο Nico Rosberg, ο Adrian Sutil και οι Sebastien Buemi και Jaime Alguersuari της Toro Rosso, που μπήκαν εντυπωσιακά στην πρώτη δεκάδα, επέλεξαν να μην σημειώσουν γρήγορο γύρο στην 3η περίοδο ώστε να εξοικονομήσουν φρέσκα ελαστικά για τον αγώνα.

Λίγο πιο πίσω, ο Vitaly Petrov της Renault σημείωσε μεν τον 10ο χρόνο στη 2η περίοδο, αλλά ήταν ακριβώς ίδιος με του J. Alguersuari και ο Ισπανός μπήκε στην πρώτη δεκάδα επειδή τον σημείωσε πρώτος. Ο Ρώσος, πάντως, θα εκκινήσει από την 16η θέση λόγω της ποινής από τη σύγκρουση με τον M. Schumacher στην Κορέα.

Επίσης, ποινή τριών θέσεων έχει και ο Sergio Perez (Sauber), επίσης επειδή αγνόησε τις κίτρινες σημαίες στις ελεύθερες δοκιμές, ενώ ποινή πέντε θέσεων έχει ο Daniel Ricciardo (Hispania) για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Sebastian Vettel: Κατέκτησε την πρώτη pole επί ινδικού εδάφους VIDEO Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">