ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

VIDEO: Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το ελληνικό «κούρεμα»

Kεντρικό θέμα στα μέσα ενημερώσης σε όλο τον κόσμο, είναι σήμερα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και για την ενίσχυση του EFSF.


Το πρακτορείο Reuters, στο κεντρικό του θέμα, κάνει λόγο για «Συμφωνία της ευρωζώνης για δεύτερο δανειακό πακέτο για την Ελλάδα». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία με τις τράπεζες και τους κατόχους ομολόγων την Πέμπτη, ώστε να δεχθούν απώλεια 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων. Σημειώνει ότι το σχέδιο προβλέπει μείωση του χρέους της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια την ευρωζώνη.

«Η Ε.Ε. πέτυχε συμφωνία για τα ελληνικά ομόλογα» είναι ο τίτλος της αναφορά της Wall Street Journal, στην οποία αναφέρεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη μείωση του ελληνικού χρέους, έπειτα από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της ηπείρου.



Η «Ε.Ε. μειώνει κατά 50% το ελληνικό χρέος, 1,4 τρισ. στο Ταμείο» αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg. Oι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν με τους ομολογιούχους να δεχθούν απώλειες 50% των ομολόγων που κατείχαν, ενώ αύξησαν και την ισχύ του EFSF κατά 1 τρισ. ευρώ, απαντώντας στις πιέσεις για λήψη αποφάσεων στη μάχη κατά της οικονομικής κρίσης, επισημαίνεται.

H γερμανική ιστοσελίδα του Spiegel αναφέρει ότι «η πιο συναρπαστική Σύνοδος Κορυφής έληξε μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων και αποφασίστηκε το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%», ενώ η Die Welt γράφει: «Έπειτα από 10 ώρες διαβουλεύσεων η Ευρώπη αποφάσισε για την Ελλάδα».

Η γαλλική «Le Figaro» αναφέρει ότι «Η Ευρώπη έλαβε απόφαση» ενώ η «Le Monde» επισημαίνει ότι «Η Γαλλία δεν επιθυμεί κάτι άλλο από την ΕΚΤ, από το να συνεχίσει ο νέος της Διοικητής Μάριο Ντράγκι να αγοράζει ομόλογα προβληματικών κρατών».



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: VIDEO: Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το ελληνικό «κούρεμα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">