ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις αίθουσες

Ενώ η κινηματογραφική καρδιά της χώρας «χτυπάει» στη Θεσσαλονίκη, τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες. Μυθολογία, άλλη μία μεταφορά της Τζέιν Έιρ και ο Νικολά Σαρκοζί έρχονται στη μεγάλη οθόνη.

Αθάνατοι

Ο Θησέας, οι Τιτάνες, ο Υπερίων και τα άλλα παιδιά πρωταγωνιστούν σε αυτή την ταινία του Τάρσεμ Σινγκ (Το Κελί). Στους Αθάνατους ο βασιλιάς Υπερίων προσπαθεί να καταστρέψει τη γη των Ελλήνων και να απελευθερώσει τους φυλακισμένους στα Τάρταρα Τιτάνες. Απέναντί του θα βρεθεί ο νεαρός χωρικός Θησέας, ο οποίος ακολουθώντας τους χρησμούς της σίβυλλας Φαίδρας θα ηγηθεί της μάχης ενάντια στον πολυάριθμο στρατό του Υπερίωνα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Χένρι Κάβιλ (ο επόμενος Σούπερμαν), ο Μίκι Ρουρκ, ο Στίβεν Ντορφ και η Φρέιντα Πίντο του Slumdog Millionaire.

Ο Κατακτητής

Ο Νικολά Σαρκοζί έρχεται στις αίθουσες. Και συγκεκριμένα στην ταινία Ο Κατακτητής του Ξαβιέ Ντιρανζέ. Η ταινία παρουσιάζει την άνοδο του Γάλλου προέδρου στην εξουσία, την αναγόρευσή του σε Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας το 2002 και την εκλογή στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2007. Η πορεία αυτή εξελίσσεται σαν θρίλερ. Σε γενικές γραμμές, ο σκηνοθέτης δίνει στον θεατή τη ευκαιρία να διεισδύσει στα απόκρυφα της πολιτικής ζωής, που εξυφαίνεται με συμφωνίες, στρατηγική, προδοσίες, φιλίες και καμιά φορά... με αγάπη. Πολύ θετικά σχόλια έχει συγκεντρώσει ο Ντενί Πονταλιτέ που ερμηνεύει τον Σαρκοζί.

Τζέιν Έιρ

Ο Μάικλ Φασμπέντερ ντύνεται κύριος Ρότσεστερ στο πλάι της Μία Γουασικόφσκα (της Αλίκης του Τιμ Μπάρτον), σε άλλη μία κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Σαρλότ Μπροντέ δια (σκηνοθετικής) χειρός Κάρι Φουκουνάγκα. Η ταινία συγκέντρωσε μέτριες κριτικές στο εξωτερικό, με πολλούς κριτικούς να δηλώνουν ότι λείπει το σκοτεινό στοιχείο και η «σπίθα» του κλασικού αριστουργήματος.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις αίθουσες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">