ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κακουργηματική δίωξη για τον μεγαλομέτοχο του ALTER Κώστα Γιαννίκο

Ένας ένας μεγαλοεπιχειρηματίες συλλαμβάνονται από άνδρες του ΣΔΟΕ για χρέη προς το Δημόσιο.

Έξω από το σπίτι του στη Βούλα συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κώστας Γιαννίκος.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο κ. Γιαννίκος συνελήφθη για χρέη 1.200.000 ευρώ προς το Δημόσιο από την 01/01/2011 έως τις 30/10/2011. Το ποσό αυτό προκύπτει από μη καταβολή ΦΠΑ.

Ο κ. Γιαννίκος μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ στην περιοχή του Ταύρου, ενώ την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον αντιεισαγγελέα εφετών. κ. Πεπόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη στο Δημόσιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από άνδρες του ΣΔΟΕ.

Άσκηση ποινικής δίωξης για μη καταβολή ΦΠΑ στο Δημόσιο, σε βαθμό κακουργήματος, αποφάσισε σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Kώστα Γιαννίκου ο εισαγγελέας.

Η κατηγορία αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου του 2011.

Ο Κώστας Γιαννίκος που παραπέμφθηκε στον 10ο τακτικό ανακριτή πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, δεν έπρεπε να συλληφθεί, καθώς για την υπόθεση του ALTER, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Το κανάλι φέρεται να έχει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους 380 εκ. ευρώ και μακροπρόθεσμες ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον περασμένο Αύγουστο, με απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο κίνησε τη διαδικασία για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99.

Τέλος ουδείς γνωρίζει τι έχει γίνει με την έκθεση του εισαγγελέα όσων αφορά την δανειοδότηση με 500.000.000 εκ. ευρώ στο εν λόγω κανάλι και τους μετόχους αυτού, όπως και τι μέλει γενέστε με το πλαίσιο της λειτουργίας του συνόλου των Ελληνικών αυθαίρετων και διαπλεκομένων Μ.Μ.Ε όταν το Σύνταγμα και η νομοθεσία της Χώρας είναι σαφή. (Ένα μέσο της αυτής η της άλλης Μορφής)

Γνωρίζουν όλοι τι εχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα. (ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ)

Ave Caesar morituri te salutant...πάντα σύμφωνα με την νοοτροπία λαμογίων ανέντιμων νεοελλήνων υπηρετών και εξυπηρετών της διαπλοκής.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κακουργηματική δίωξη για τον μεγαλομέτοχο του ALTER Κώστα Γιαννίκο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">