ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας για την νεα ''Κυβέρνηση'' με τραπεζίτη πρωθυπουργό

Η σημερινή μέρα είναι μια άλλη μαύρη μέρα για τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους, και μια άλλη άσπρη μέρα για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους.

Μετά από μια τραγελαφική διαδικασία, σχηματίσθηκε η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, με τραπεζίτη πρωθυπουργό, με μοναδικό στόχο να περάσει τα σημερινά βάρβαρα, και τα πολύ πιο βάρβαρα μέτρα που συνεπάγονται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, και στην τοπική διοίκηση. Γιαυτό άλλωστε έγινε ο Καλλικράτης.

Όσοι ακόμα έχουν τις όποιες αυταπάτες γρήγορα θα διαψευστούν. Η χρεοκοπία και η μόνιμη λιτότητα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η στήριξη των τραπεζών πάνε χέρι-χέρι. Ότι κόψουν από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα το δώσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό στους τραπεζίτες και στους τοκογλύφους δανειστές μας.

Το επιχείρημα ότι αυτά που παίρνουμε, ή θα πάρουμε από τα νέα δάνεια πηγαίνουν για μισθούς και συντάξεις, είναι ένα άλλο μεγάλο ψέμα. Τα φορολογικά έσοδα ξεπερνούν τα 50 δις ευρώ, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις είναι λιγότερο από 20 δις.

Μέχρι τώρα έχουμε πάρει από το πρώτο μνημόνιο 65 δις και έχουμε δώσει 78 δις στις τράπεζες και στους δανειστές, 13 δις επιπλέον, που βγήκαν από τους φόρους, το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Για το 2012, εκτός απ’ αυτά που θα δανειστούμε, προβλέπεται να δώσουμε άλλα 26 δις. Υπάρχει καμιά αμφιβολία από θα βγουν αυτά; Και όλα αυτά με πιο στόχο; το χρέος το 2020 να είναι το 120% του ΑΕΠ, όσο ήταν και το 2009.

Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ένας είναι ο δρόμος. Στον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει, να απαντήσουν με το δικό τους πόλεμο, πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς. Να κάνουν τη ζωή δύσκολη στην κυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των προθύμων, με στόχο την ανατροπή τους, χωρίς ψευτοεπαναστατικά ξεσπάσματα, που όχι μόνο δεν βοηθούν στον αγώνα τους, αλλά προσφέρονται για προβοκάτσιες, όπως αυτές που έγιναν στις 20 Οκτωβρίου, και κατέληξαν στο θάνατο του συναγωνιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Η κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου και της παραγωγής, με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, σε συνδυασμό με την αποδέσμευση από την ΕΕ, και την μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι ο μόνος τρόπος για δουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα άσπρη μέρα.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση και άμεσα εκλογές για να κουρευτούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, και να ενισχυθεί το ΚΚΕ, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.

 
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας για την νεα ''Κυβέρνηση'' με τραπεζίτη πρωθυπουργό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">