ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

''Ένα πραξικόπημα θα σώσει την Ελλάδα'' Νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος ως λύσης στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν ότι θα μας έβγαζε εκτός Ευρωζώνης και θα αποτελούσε τη λύση για την ελληνική μιζέρια.



Μετά από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που εξέφραζε φόβους για δικτατορία στην Ελλάδα, άρθρο του περιοδικού Forbes αναφέρει ότι ένα πραξικόπημα θα έλυνε τα προβλήματα της χώρας, καθώς θα την οδηγούσε εκτός Ευρωζώνης.

Ο Tim Worstall αναφέρεται σε ένα όχι και τόσο αστείο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους κύκλους των οικονομικών αγορών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Γερμανία, σύμφωνα με αυτό, αντί να επιχειρεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική δικτατορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ. Συνεπώς ό,τι και αν συμβαίνει στην οικονομία της, θα γινόταν απλά το πρόβλημα κάποιων άλλων.

"Το λυπηρό -αν όχι πικρό- σχετικά με το αστείο είναι ότι, αν αγνοήσουμε το μικρό πρόβλημα του ότι θα είναι στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα μια καλή λύση για την ελληνική μιζέρια", συνεχίζει. Εκτιμά άλλωστε ότι είναι φύσει αδύνατον να αποπληρώσουμε τα χρέη, πράγμα που σημαίνει ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. "Η χρεοκοπία από μόνη της δεν θα λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την παγίδευση της χώρας σε μια νομισματική ένωση, η οποία καθιστά το ελληνικό εργατικό δυναμικό μη ανταγωνιστικό", συνεχίζει. Αυτό, όπως αναφέρει, σημαίνει ότι οι μισθοί και το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθούν κι άλλο για να γίνει η εργασία των Ελλήνων ανταγωνιστική. "Ή, αν προτιμάτε, η παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων θα πρέπει να αυξηθεί πάρα πολύ και τάχιστα", τονίζει.

Οι δύο εναλλακτικές λύσεις, υπογραμμίζει, είναι εξαιρετικά δύσκολες και επώδυνες, προτείνοντας μία τρίτη εναλλακτική που είναι να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη νομισματική ένωση και να ακολουθήσει αμέσως η υποτίμηση της νέας δραχμής. "Ο τρόπος που οργανώθηκαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη είναι τέτοιος, ώστε η έξοδος μιας χώρας από την νομισματική ένωση να θεωρείται αναγκαστικά ως δραματική ήττα για το σύνολο του "ευρωπαϊκού ιδεώδους". Αυτό που θα επέτρεπε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα -πάντα χωρίς να ληφθεί υπόψιν η μικρή λεπτομέρεια ότι πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα- είναι να επέλθει μια αλλαγή που θα ισοδυναμεί με τον πιο ανώδυνο τρόπο να λύσει η Ελλάδα τα προβλήματά της: χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ", υποστηρίζει.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι αναγκάζονται να κάνουν χιούμορ με τόσο φρικτά πράγματα, όπως είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, σημειώνει ότι αποδεικνύει τελικά πόσο δυσλειτουργική έχει γίνει η ευρωπαϊκή πολιτική. "Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θέλει να συζητάει για μια δικτατορία ως λύση σε ένα σχετικά απλό οικονομικό πρόβλημα, όπως αυτό της Ελλάδας, αλλά αυτό μας αναγκάζουν κάποιοι να κάνουμε, αφού το σημερινό σύστημα αρνείται να λάβει σοβαρά υπόψιν οποιαδήποτε απλή λύση", καταλήγει το δημοσίευμα.

Ξήλωσε όλη τη στρατιωτική ηγεσία ο Μπεγλίτης


Τους αρχηγούς και των τεσσάρων σωμάτων «ξήλωσε» το ΚΥΣΕΑ, με εισήγηση του Πάνου Μπεγλίτη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, με μόνο θέμα την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και στόχο να φτιάξει τη δική του ηγεσία υπό την λογική των εκλογών.


Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που προηγήθηκε του υπουργικού, κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους οι αρχηγοί των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, γεγονός που σηματοδοτεί μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ΚΥΣΕΑ:

1. Θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία:

α. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

β. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη τον οποίο προάγει στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

γ. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη ΠΝ τον οποίο προάγει στο βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία και του απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

δ. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα τον οποίο προάγει στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

2. Επιλέγει ομοφώνως ως:

α. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τον Αντιστράτηγο Κωσταράκο Μιχαήλ, τον οποίο προάγει στο βαθμό του Στρατηγού

β. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον Αντιστράτηγο Ζιαζιά Κωνσταντίνο

γ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τον Υποναύαρχο Χρηστίδη Κοσμά ΠΝ, τον οποίο προάγει στο βαθμό του Αντιναυάρχου

δ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τον Αντιπτέραρχο Τσαντηράκη Αντώνιο, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι Ανώτατοι Αξιωματικοί και οι μέχρι τώρα υπηρεσιακές τους εμπειρίες, σε συνδυασμό με την υψηλή επαγγελματική τους κατάρτιση εγγυώνται την επιτυχία τους στα υπόψη καθήκοντα.

3. Παραλείπει τους:

α. Αντιστράτηγο Λυμπέρη Δημήτριο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου ΓΕΠΣ.

β. Αντιστράτηγο Αγγελούδη Δημήτριο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή Α’ Στρατιάς

γ. Αντιστράτηγο Νακόπουλο Γεώργιο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ

δ. Αντιστράτηγο Ζάρα Ιωάννη, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΑΣΔΕΝ

ε. Αντιστράτηγο Ρουσάκη Θεόκλητο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή Β’ ΣΣ

στ. Αντιστράτηγο Τσολακίδη Παναγιώτη, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΑΣΔΥΣ

ζ. Αντιστράτηγο Σεφερλή Γεώργιο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ

η. Αντιναύαρχο Ευσταθίου Παναγιώτη ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Στόλου

θ. Αντιναύαρχο Σκιαδά Γεώργιο ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ

ι. Υποναύαρχο Καλόγηρο Γεώργιο ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΔΝΕ

ια. Υποναύαρχο Κρυονερίτη Νικόλαο ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Υπαρχηγού ΓΕΝ

ιβ. Υποναύαρχο Κωνσταντινίδη Ιωάννη ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΣΝΔ Αρχαιότερους των επιλεγέντων Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ τους οποίους θεωρεί ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους.

Η κίνηση του Πάνου Μπεγλίτη χαρακτηρίζεται ως πράξη “πολιτικά αψυχολόγητη” και “στρατιωτικά επικίνδυνη”. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «ακόμα και την στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε εκλογές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλάζει την ηγεσία προφανώς για να βάλει δικούς του ανθρώπους».


 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ''Ένα πραξικόπημα θα σώσει την Ελλάδα'' Νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">