ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ε ναι λοιπόν είστε προδότης, Προδοσία δεν ήταν όταν το πάθος σας για εξουσία...

Του Χρίστου Αλεξάνδρου.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ (στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών) όταν η ιστορία γράφει πως στην Ελλάδα η αντίσταση πραγματοποιήθηκε από δύο αντίπαλα στρατόπεδα που μάχονταν ενάντια στον κοινό εχθρό: τον φασισμό του Χίτλερ. Που όταν ο τελευταίος μας έκανε τη χάρη ν' αυτοκτονήσει, φυτεύοντας μια σφαίρα στον αρρωστημένο του εγκέφαλο, αγνοούσε πως με τον πυροβολισμό (ίσως ο μόνος χρήσιμος της παγκόσμιας ιστορίας) έδινε την εκκίνηση, στους εν Ελλάδι ήρωες που τον πολέμησαν. Εκκίνηση για αγώνα δρόμου επιλογής στρατοπέδου στο νέο εθνικό δίλημμα: Καπιταλιστικός ή Κομμουνιστικός Φασισμός;

Δεν είμαι καθόλου περήφανος, απεναντίας ντρέπομαι βαθύτατα, για λογαριασμό των τότε αρρωστημένων μυαλών που συμμετείχαν στην παγκόσμια πρεμιέρα του Ψυχρού Πολέμου μεταπολεμικά. Άλλη μια Ελληνική πρωτιά, άλλο ένα πείραμα στην καμπούρα του Έλληνα – στρατιωτάκι στη διεθνή σκακιέρα. Κι ύστερα ακολούθησαν οι παγκοσμίως πρώτες δοκιμές ναπάλμ (εις βάρος σας είναι αλήθεια), οι παγκοσμίως πρώτες συμμετοχές κατοχικών Ταγματασφαλιτών και Χιτών στον εθνικό στρατό ενός έθνους που μάχονταν τον Φασισμό, η παγκοσμίως πρώτη Κυβέρνηση Βουνού που “χάριζε” εδάφη σε βαλκάνιους γείτονες για να τα “σώσει” από τα χέρια του εχθρού και να τα οδηγήσει στην αγκαλιά της μαμάς Ρωσσίας, η παγκοσμίως πρώτη μεταπολεμική “αποσυμφόρηση των φυλακών” από τους κοινούς εγκληματίες που αφέθηκαν ελεύθεροι με το νόμο του 1945 οι οποίοι πολέμησαν “αυτοβούλως” τους κομμουνιστές, η παγκοσμίως πρώτη αλλαγή χρήσης του κονσερβοκουτιού και άλλες πολλές, αμέτρητες παγκοσμίως πρώτες ενέργειες.

Κι όλα αυτά γιατί; Για την αναπλήρωση του κενού εξουσίας που άφησαν πίσω τους οι κατακτητές. Του ίδιου κενού που βρήκαν όταν μας κουβαλήθηκαν εδώ, στην “ομορφότερη χώρα του κόσμου”... Γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε ο φασίστας Φύρερ πήρε δια της βίας την εξουσία από τον φασίστα δικτάτορα Μεταξά. Ο οποίος μας κατσικώθηκε στο σβέρκο για να μην έρθουν οι άλλοι κ.ο.κ.

Γιατί λοιπόν, δεν είστε προδότες όλοι όσοι είχατε εμπλακεί στον εμφύλιο; Όταν το πρώτο πράγμα που κάνατε μετά την παγκόσμια καταστροφή ήταν όχι να ενώσετε αλλά να διχάσετε, να κυλήσετε την Ελλάδα στο αίμα για να φάτε εσείς και όχι οι άλλοι.

Κατά περίεργο τρόπο στη χώρα που ίδρυσε τη Δημοκρατία προς όφελος του Δήμου (κράτους) και όχι του ατόμου, οι πολίτες της - που ισχυρίζονται ότι το DNA τους είναι καρατσεκαρισμένα ίδιο με των αρχαίων Ελλήνων κι ας πηδούσαν για αιώνες Ρωμαίοι, Άραβες, Τούρκοι, Βενετοί και πλήθος άλλων λαών κατακτητών - αρέσκονται να χωρίζονται σε στρατόπεδα καλυμμένα από ιδεολογικούς μανδύες παραλλαγής και να μάχονται για την κατάληψη της εξουσίας που οδηγεί ...στη μάσα. Στο μεγάλο φαγοπότι.

“Γιατί να τα μασάνε αυτοί και όχι εμείς” αναρωτήθηκε και ο Αντρέας καλώντας σας στη σύσταση της μεγαλύτερης συμμορίας που συστάθηκε στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Και πεινασμένοι όπως ήσασταν οι περισσότεροι αρματωθήκατε γύρω του για να υλοποιήσετε το όραμά σας. Το όραμα δεν είχε να κάνει με την ανάπτυξη της Ελλάδας και την ευημερία του Ελληνικού λαού αλλά με την άλωση της εξουσίας και τη μοιρασιά των λαφύρων. Του εθνικού πλούτου.

Το σχέδιο ήταν τόσο καλά οργανωμένο που καταφέρατε να κάνετε συμμέτοχους τους πολίτες ξεγελώντας τους με χάντρες ως άλλους ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή τους και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση για επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πήρατε και μίζα, κατά τα χρηστά ήθη), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να τα πληρώσουν τώρα κ.α. Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά να μην πάρουν με τις πέτρες βουλευτή - υπουργό που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας για σπίτι με θέα την ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος πρώην ζιγκολό όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη. Θα γινότανε ποτέ υπουργός σε υπουργείο του οποίου οι αποφάσεις επηρέαζαν τα συμφέροντα της πεθεράς του (!) και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα σας επιτρεπόταν να γεμίζετε τους καταθετικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών – αφεντικών σας μόνο και μόνο για τις μίζες και για την επανεκλογή σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο εκ του αποτελέσματος κρίνονται ως πράξεις προδοσίας.

Προδοσία και το “δάνειο” στον τότε πρωθυπουργό αρχηγό σας προκειμένου να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την ανέγερση του κωλόσπιτου ( ο δικός σας, ο μακαρίτης Γιαννόπουλος, το βάφτισε) στην Εκάλη. Και μιας και οι καιροί ευνοούν τη συνδυαστική σκέψη να μην ξεχάσω να θυμηθώ πως οι άλλοι δύο που δάνεισαν τότε τον πρωθυπουργό για να χτίσει την ερωτική φωλίτσα του ήταν ένας ...Λίβυος επιχειρηματίας, και ένας εκδότης. Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ για εκείνη την υπόθεση – σκάνδαλο είναι αν η εφορία έλεγξε “πόθεν έσχες” τα δανεικά.

Προδοσία δεν ήταν όταν το πάθος σας για εξουσία, τίτλους και τιμές σας έκανε να αγνοήσετε την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος που το 2004 σας έδειξε την πόρτα της εξόδου της βουλής. Διότι αποδεχόμενος, λίγους μήνες μετά, την πρόταση Καραμανλή που σας έθετε υποψήφιο για την προεδρία της “δημοκρατίας” επιστρέψατε “πραξικοπηματικά” γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας την νωπή βούληση του Ελληνικού λαού.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες να ελαφρύνετε εαυτόν από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Εσείς, ένας προδότης, μπορούσατε να γίνετε πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η κυβέρνηση. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους.

Δε το κάνατε. Κατά συνέπεια πάνε χαμένα τα κροκοδείλια. Και μην απορείτε.

Είστε προδότης!


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ε ναι λοιπόν είστε προδότης, Προδοσία δεν ήταν όταν το πάθος σας για εξουσία... Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">