ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εθνική: Νέα πρόσωπα οι Χολέμπας, Καπίνο, Θεοδωρίδης, Γιαννούλης

Τέσσερα νέα πρόσωπα κάλεσε στην Εθνική ποδοσφαίρου ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος, εν όψει των φιλικών αγώνων με τη Ρωσία (11/11) και τη Ρουμανία (15/11).

Ο λόγος γίνεται για τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος προ ημερών απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα, για τον 17χρονο (και βασικό πλέον) γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Στέφανο Καπίνο, τον ηγέτη του Παναιτωλικού Γιώργο Θεοδωρίδη και τον δεξιό μπακ του Ατρομήτου Κώστα Γιαννούλη, οι οποίοι τις τελευταίες αγωνιστικές διακρίνονται με τις ομάδες τους. Επίσης, επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ο φορ των Περιστεριωτών Κώστας Μήτρογλου.

«Από τη στιγμή που ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στην εθνική και αυτό είναι πια εφικτό, αποφάσισα να τον καλέσω για να τον δω από κοντά και να τον χρησιμοποιήσω σε κάποιον από τους αγώνες, προκειμένου να διαπιστώσω τι ακριβώς μπορεί να κάνει», δήλωσε ο κ. Σάντος για τον Χολέμπας, ενώ για την επιλογή του Θεοδωρίδη επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόβλημα στους αριστεροπόδαρους μεσοεπιθετικούς και γι’ αυτό κάλεσα τον Θεοδωρίδη, επειδή ήθελα να δω πώς θα ανταποκριθεί στην Εθνική».

Αναφορικά με την κλήση του νεαρού Καπίνο ο κ. Σάντος εξήγησε ότι «στα δύο-τρία παιχνίδια που τον παρακολούθησα με έχει ικανοποιήσει. Θέλω να τον γνωρίσω από κοντά και εκείνος να αρχίσει να παίρνει εμπειρίες από την Εθνική».

Επίσης, ο κ. Σάντος δήλωσε σχετικά με παίκτες που δεν κάλεσε: «Οσοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν στην Ελπίδων δεν κλήθηκαν στην Ανδρών, επειδή υπάρχει το σημαντικό παιχνίδι με τη Γερμανία. Αν η Ελπίδων δεν είχε σημαντικά παιχνίδια, θα είχα καλέσει κάποιους ποδοσφαιριστές από την Ελπίδων. Με αυτό τον τρόπο, όμως, άνοιξε η πόρτα σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές για να τους δούμε στην Ανδρών και να δούμε πώς ανταποκρίνονται».

Οσον αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είπε: «Εχουμε μιλήσει σε ανεπίσημο επίπεδο και στο επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε τα δεδομένα για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη συζήτηση πρέπει να γίνει σύντομα. Από την πρώτη παρουσίαση που έγινε με εμένα στην εθνική, είχαμε ως στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, αλλά ταυτόχρονα θέλαμε να δουλέψουμε για την ανοικοδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε πολλούς τομείς, όπως το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Κοσμά. Επίσης, οι υπόλοιπες εθνικές αρχίζουν να βελτιώνονται και με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναφερθείς στο πλάνο που υπάρχει για την Εθνική ομάδα δήλωσε: «Υπάρχουν δύο επιλογές να έχουμε δυνατή εθνική: να υπάρχει ένας πολύ δυνατός σύλλογος και οι Εθνικές να βασίζονται σε αυτόν, όπως συμβαίνει στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα. Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργηθεί μία εθνική με διάφορες κατηγορίες, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και την Ολλανδία, με παίκτες που δουλεύουν από πολύ μικροί και φτάνουν μαζί στην Ανδρών. Όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν μαζί από 15 ετών, αν και θα αγωνίζονται σε διαφορετικούς συλλόγους, μπορούν να είναι ένα δυνατό σύνολο και να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Επίσης ο κ. Σάντος είπε για τα ματς με τη Ρωσία και τη Ρουμανία: «Θα αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα προκριματικά. Τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος ενόψει του Euro 2012 και θέλουμε να δούμε τους παίκτες ενόψει της τελικής φάσης. Θα παίξουν αρκετοί παίκτες, όμως δεν θα παρατάξουμε διαφορετικές ομάδες», ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της γερμανικής ομοσπονδίας να ακυρώσει το φιλικό με τη Ρουμανία στο Ρόιτλινγκεν, σχολίασε: «Για την ώρα δεν έχουμε βρει κάποιο γήπεδο. Δεν ευθύνεται η ΕΠΟ. Η Γερμανία ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ο φιλικός αγώνας για λόγους ασφαλείας. Είναι τρελό αυτό το πράγμα. Υπάρχουν κάποιες επιλογές, όμως ακόμα δεν έχουμε κλείσει το γήπεδο που θα γίνει το παιχνίδι. Για μένα το σημαντικό είναι να γίνουν τα δύο φιλικά. Πιστεύω ότι η ΕΠΟ κάνει τα πάντα για την πραγματοποίηση του φιλικού, ακόμη και αν αυτό γίνει στην Ελλάδα».

Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική είναι οι: Τζόρβας (Παλέρμο), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Καπίνο (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης), Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιαννούλης (Ατρόμητος), Τζιόλης (Σανταντέρ), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Μάκος (ΑΕΚ), Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Κονέ (Μπολόνια), Σαμαράς (Σέλτικ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Χαριστέας (Παναιτωλικός), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ) και Μήτρογλου (Ατρόμητος).



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εθνική: Νέα πρόσωπα οι Χολέμπας, Καπίνο, Θεοδωρίδης, Γιαννούλης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">