ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπρινό Λε Μερ «O Παπανδρέου άνοιξε το κουτί της Πανδώρας» λέει ο κορυφαίος Γάλλος υπουργός

Στο θέμα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρινό Λε Μερ, ο οποίος θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του Νικολά Σαρκοζί. «Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε ένα κουτί της Πανδώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για επικίνδυνη κίνηση για τους πολίτες, την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της ζώνης του ευρώ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Λε Μερ συμπλήρωσε ότι είναι βάσιμη η κριτική που ασκούν οι Ευρωπαίοι στην ελληνική κυβέρνηση, αφού παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν το σύνολο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

«Επιδείξαμε αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, προς την ελληνική κυβέρνηση, όμως η αλληλεγγύη πρέπει να λειτουργεί και αντίστροφα» υπογράμμισε.

«Πρέπει να τεθεί σωστά το ερώτημα»

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί, τόνισε ότι το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους Έλληνες είναι εάν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα πρέπει να ειπωθεί στον ελληνικό λαό είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν αφορά το ερώτημα "αν είστε σύμφωνοι με τη συμφωνία που συνήφθη;", αλλά το "αν θέλετε ή όχι να παραμείνετε στη ζώνη του ευρώ;"» δήλωσε ο Λεονετί, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.

«Αυτό είναι ένα αποδεκτό ερώτημα, από τη μια πλευρά υπάρχει ασφαλώς ένα απαραίτητο πρόγραμμα λιτότητας για να ελεγχθεί το χρέος με αντάλλαγμα την αλληλεγγύη της Ευρώπης και από την άλλη η έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά με την κήρυξη ταυτόχρονα κατάστασης χρεοκοπίας» συνέχισε ο υπουργός.

«Δεν μπορεί να ασκηθεί καμία κριτική στην ιδέα να προσφύγει κανείς στο λαό για να αποφασίσει, όμως πρέπει το ερώτημα να τεθεί σωστά» εκτιμά ο υπουργός.

«Πιστεύω» δήλωσε επίσης «πως πρέπει να είμαστε σαφείς με τον ελληνικό λαό και να του πούμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγει από την κρίση παρά αυτή που προτάθηκε από τις 17 (χώρες μέλη της ευρωζώνης) με πρωτοβουλία της Γαλλίας και ότι δεν μπορούμε να πούμε: "είμαι κατά της συμφωνίας, ταυτόχρονα παραμένω στη ζώνη του ευρώ και δεν βρίσκομαι σε χρεοκοπία».

Η έξοδος από την ευρωζώνη «είναι πιο επικίνδυνη για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό απ' ό,τι για τη ζώνη του ευρώ» δήλωσε ακόμη ο Γάλλος υπουργός.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπρινό Λε Μερ «O Παπανδρέου άνοιξε το κουτί της Πανδώρας» λέει ο κορυφαίος Γάλλος υπουργός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">