ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός σήμερα - Δευτέρα 19/12/2011 - Δελτίο Καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός πρώτα από τα δυτικά νοτιοδυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και ενισχυμένους νότιους ανέμους .

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικότερα:

Αύριο τις πρωινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο,τη δυτική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία και την Ήπειρο.Βροχές θα εκδηλωθούν ακόμα σε όλη την βόρεια Ελλάδα(κεντρική&ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη) στα πεδινά -θαλάσσια-παραθαλάσσια και τοπικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές .

Έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα(μεσημέρι-απόγευμα)και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου,νοτιοανατολικής Στερεάς-Εύβοιας μέχρι και το ύψος των Σποράδων και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου(τα φαινόμενα εκεί θα είναι τοπικά έντονα).

Όσον αφορά τα υψόμετρα χιονόπτωσης:

Φαίνεται πως αύριο το πρωί νωρίς της Δευτέρας χιόνια θα πέσουν στην δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 500-700 μέτρα κατά μέσο όρο.Στην Ήπειρο χιόνια θα πέφυον πάνω από τα 1000-1200 μέτρα αρχικά ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να πέσουν και στα 800-1000μέτρα.

Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα τα χιόνια θα πέφτουν στα ορεινά πάνω από τα 900-1100μέτρα σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία ενώ τα χιόνια στην βορειοδυτική Θεσσαλία και στην δυτική Στερεά θα πέφτουν πάνω από τα 1100-1300 μέτρα αντίστοιχα (δεν απόκλείεται πρόσκαιρα ακόμα και πιο κάτω στα 900-1100μέτρα).

Στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Στερεά(μέχρι και τον Παρνασσό) τα υψόμετρα που θα πέφτει χιόνι θα είναι 1400-1600 μέτρα και τέλος στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως στον Χελμό χιόνι θα πέφτει πάνω από τα 1600-1800μέτρα.

Στην Θράκη νωρίς το πρωί θα πέφτει χιόνι πάνω από τα 1200-1400 μέτρα ενώ πρόσκαιρα και κυρίως στα ορεινά της Ροδόπης πάνω από τα 1000-1200μέτρα

Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα ανεβούν τα υψόμετρα σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο(5-6μποφόρ) και αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί ενώ στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι ισχυρές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική, όπου αναμένεται να σημειωθούν τις μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα έχουν ένταση 5 έως 6 μποφόρ τοπικά στο Σαρωνικό 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα .

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός σήμερα - Δευτέρα 19/12/2011 - Δελτίο Καιρού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">