ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 2.12.2011 - Χάνει το παιχνίδι η ''Κυβέρνηση Παπαδήμου''

Μεταξύ των εκλογικών σχεδιασμών της ΝΔ και των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τον πρωθυπουργό παρά την χθεσινή του παρέμβαση στην Κυβερνητική Επιτροπή να δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις.

Η απελευθέρωση της έκτης δόσης απελευθέρωσε και τις στρατηγικές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, με αποτέλεσμα το ερώτημα να είναι πλέον αν αυτή θα αντέξει ως την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που θα την συνοδεύουν και όχι κατά πόσο θα παραταθεί η θητεία της.

Η πρώτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στάθηκε ικανή να πυροδοτήσει μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ υπουργών, αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Άννα Διαμαντοπούλου στηλίτευσαν την απουσία των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα που βρίσκονταν, όμως, σε αποστολές στις Βρυξέλλες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την εμπλοκή του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σ. Λύτρα, τον οποίο είχε ειδοποιήσει για την απουσία του ο υπουργός Άμυνας. Ενδιαφέρον, όμως, εμφανίζει το ερώτημα αν ο κ. Αβραμόπουλος είχε συζητήσει προηγουμένως με τον πρωθυπουργό, καθώς αντίστοιχη «παρεξήγηση» είχε γίνει και με το ταξίδι του στην Κύπρο.

Είχε προηγηθεί δημόσια κόντρα του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα για το θέμα της εφεδρείας, καθώς και σκληρή κριτική της Συγγρού προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τις δηλώσεις του για τους αγανακτισμένους. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πάντως, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βλέπει την κυβέρνηση Παπαδήμου ως «τράνζιτ», ως ένα όχημα που θέλει να την οδηγήσει στην εξουσία, ενώ συμπλήρωσε ότι «τα κόμματα είναι για την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση για τα κόμματα».

«Η Αντισυμπολίτευση είναι μια επινόηση της Ν.Δ. Την εκθέτει στα μάτια των πολιτών που απαιτούν ευθύνη, σοβαρότητα και ειλικρίνεια από την Κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Ρέππας.

Παρέμβαση στα γεγονότα έκανε και η Δημοκρατική Συμμαχία που εκτιμά ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με την συμπεριφορά των υπουργών τους, την υπονομεύουν από την πρώτη στιγμή. «Το να απουσιάζει κανείς από τα κυβερνητικά όργανα για να μην πάρει μέρος στις αποφάσεις δεν τον απαλλάσσει από τις συλλογικές ευθύνες της συγκυβέρνησης» επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της στάσης της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τους υπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του προϋπολογισμού, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Παρέμβαση Παπαδήμου

Ο Λουκάς Παπαδήμος, πάντως, αναγκάστηκε να παρέμβει κατά τη διάρκεια της Κυβερνητικής Επιτροπής, σε αντιπαράθεση των υπουργών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μάκη Βορίδη με τον Χρήστο Παπουτσή.

«Σταματήστε, δεν θα γίνονται διαλογικές συζητήσεις εδώ μέσα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός που, όμως, δείχνει να χάνει το παιχνίδι, πληρώνοντας εν πολλοίς και την απόφασή του να μην σχηματίσει μία κυβέρνηση, η οποία θα ήταν δική του και όχι συνισταμένη των προτάσεων των κομμάτων. Πληρώνει, επίσης, το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτήσει επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα ακόμα και μετά τον ορισμό των πρώτων συνεργατών του μεταξύ των οποίων και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής να αισθάνεται απέραντη μοναξιά.

 
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 2.12.2011 - Χάνει το παιχνίδι η ''Κυβέρνηση Παπαδήμου'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">