ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 3.12.2011 - Προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην ''κυβέρνηση''

Προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και αποφασισμένος να την αντιμετωπίσει εμφανίζεται ο ''πρωθυπουργός''.

Προσοχή στα σοβαρά χρώματα που παίζουνε.
Ο  Λουκάς Παπαδήμος εκτιμά ότι τα κόμματα και οι υπουργοί θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τυχόν νέα προβλήματα που θα προκύψουν από κόντρες υπουργών και από προεκλογικές ή εσωκομματικές στρατηγικές των σχηματισμών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Αν συνεχιστεί η κατάσταση, ο πρωθυπουργός θα αντιδράσει με κάθε τρόπο προκειμένου να εξασφαλίσει την ηρεμία, τη συνοχή και την ενότητα της ''κυβέρνησης''», προειδοποιούν από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποπομπής υπουργού από την κυβέρνηση, αν κάποιος δώσει σημαντική αφορμή.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ολοκληρώνει σήμερα τις συναντήσεις που έχει κατ’ ιδίαν με τους υπουργούς, ενώ από αύριο θα εισέλθει σε τροχιά εξωτερικής πολιτικής, καθώς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που επισκέπτεται τη χώρα μας, ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των Σκοπίων, που θα εκδοθεί τη Δευτέρα.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναμένεται να διχάσει την κυβέρνηση, ιδίως στην περίπτωση που δεν επιδειχθεί ψυχραιμία και επικρατήσουν μικροκομματικές λογικές εκμετάλλευσης ενός εθνικού θέματος. Ο πρωθυπουργός πάντως είχε μακρά συνεργασία για το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και έχουν έτοιμο το πλαίσιο με το οποίο θα αντιδράσει η Αθήνα τη Δευτέρα.

Ο κ. Δήμας μάλιστα θα συμμετάσχει τη Δευτέρα σε Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ με θέμα τη διεύρυνση όπου αναμένεται να δεχθεί μεγάλες πιέσεις, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχει και σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών του ΝΑΤΟ.

Και σύσκεψη με τους ''αρχηγούς'';

Αν προκύψει πρόβλημα στην κυβέρνηση με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στη διοργάνωση κοινής συνάντησης με τους αρχηγούς των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και εκείνους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Την Τρίτη στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει την Τρίτη στη Βουλή, κλείνοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Στο Μέγαρο Μάξιμο ωστόσο ανησυχούν για τη συμπεριφορά των στελεχών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ξεκίνησε από χθες αλλά και για τυχόν απώλειες της πλειοψηφίας στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται οι ομιλίες των αρχηγών των τριων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαιτέρως σε μία συγκυρία που βρίσκεται στη μέγγενη των προεκλογικών στρατηγικών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

Ο Λουκάς Παπαδήμος προσανατολίζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες από την Τετάρτη, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για το κλίμα που επικρατεί, αλλά και προκειμένου να έχει συναντήσεις με ξένους ηγέτες.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, συνομίλησε επί 40 λεπτά με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με αξιωματούχους του γαλλογερμανικού άξονα.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 3.12.2011 - Προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην ''κυβέρνηση'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">