ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 3.12.2011 - Μειώθηκε η ανεργία στις Η.Π.Α και αυξήθηκε στην Ελλάδα

Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 2,5 ετών έφθασε η ανεργία στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, για το μήνα Νοέμβριο, η ανεργία έφθασε στο 8,6%, από 9% τον Οκτώβριο.

Παρά τη μείωση του ποσοστού, το υπουργείο δεν είναι ικανοποιημένο με το ρυθμό των προσλήψεων και επιδιώκει τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Όσων αφορά την Ελλάδα η πρόβλεψη για την ανεργία είναι πλέον σχεδόν αδύνατη, καθώς στον προϋπολογι­σμό υπολογίζεται σε 15,4% για φέτος και 17,1% για το 2012. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, φέτος θα είναι 16,6% και του χρόνου 18,4%, καθώς η στρατιά των ανέργων στην Ελλά­δα αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, οδηγώντας τον αριθμό τους σε πάνω από 1.000.000!

Η ανεργία είναι ακριβώς ένας από τους παράγο­ντες που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον προ­ϋπολογισμό, αφού η αύξηση των δαπανών οφείλεται κυρίως στα ασφαλιστικά Ταμεία, που πλέον δεν έχουν έσοδα από τις εισφορές. Συγκεκριμένα ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ συγκεντρώνουν το 83% της αύξησης των κρατικών δαπανών για τη στήρι­ξη των ασφαλιστικών Ταμείων.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσο­στά ανεργίας για το 2010 σημειώνονται στη Δυτι­κή Μακεδονία (15,5%), στα Ιόνια Νησιά (14,8%), στο Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (14,2%). Ακολουθούν η Κεντρική Μα­κεδονία (13,5%), η Ήπειρος (12,6%), η Στερεά Ελλάδα (12,5%), η Αττική (12,3%), η Θεσσαλία (12,1%), η Δυτική Ελλάδα και η Κρήτη (11,7%). Tα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στην Πελοπόννησο (9,8%) και στο Βόρειο Αιγαίο (9%).

Τέλος με δεδομένη την Ανεργία η νοοτροπία αρκετών παραμένει ακριβώς η ίδια. Γαιδούρια πολιτευτές που εχουν φροντίσει για διπλοθεσίτες, τριπλοθεσίτες, και το διαχρονικό φαινόμενο αργόμισθων για συγκεκριμένους λόγους.

Γαιδούρια και οι πολίτες που γνωρίζουν και κάνουν την πάπια όσων αφορά φασίστες και τις ενεργειες τους.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 3.12.2011 - Μειώθηκε η ανεργία στις Η.Π.Α και αυξήθηκε στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">