ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραδέχθηκε ότι έτρεχε ο 60χρονος «δράστης» της καραμπόλας στην Ιαπωνία

Παραδέχθηκε ότι έτρεχε ο 60χρονος «δράστης» της πρωτοφανούς καραμπόλας που σημειώθηκε την Δευτέρα σε αυτοκινητόδρομο στα δυτικά του νησιού Χονσού της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει η Telegraph.

Ο οδηγός δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε αναπτύξει ταχύτητα αρκετά μεγαλύτερη των 80 χιλιομέτρων την ώρα με την κόκκινη Φεράρι του και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η καραμπόλα συνέβη την ώρα που ο 60χρονος προσπάθησε να αλλάξει λωρίδα με μεγάλη ταχύτητα, και λόγω και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στο διαχωριστικό.

Δεκατέσσερα αυτοκίνητα «πρωταγωνίστησαν» στην πανάκριβη αυτή καραμπόλα, εκ των οποίων οκτώ ήταν Φεράρι, τρεις Mercedes, μια Lamborghini, ένα Nissan και ένα Toyota. Το κόστος του ατυχήματος ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi, ο άνδρας δήλωσε στην αστυνομία ότι οδηγούσε ταχύτερα από το νόμιμο όριο. «Προσπάθησαν να αλλάξω λωρίδα, αλλά οι πίσω τροχοί γλίστρησαν και το αυτοκίνητο χτύπησε στο διαχωριστικό», πρόσθεσε.

Οπως ανέφεραν μάρτυρες, τα πολυτελή αυτοκίνητα κατευθύνονταν στην Χιροσίμα για ένα φεστιβάλ. Ο 60χρονος βρισκόταν στην αρχή του κονβόι, όταν συνέβη το ατύχημα, το οποίο θεωρείται ως η πιο ακριβή σύγκρουση αυτοκινήτων στην χώρα.

Στον υπαίτιο του ατυχήματος ενδέχεται να ασκηθούν διώξεις για αμελή οδήγηση με πρόκληση τραυματισμού.

Ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός επί έξι ώρες μετά το ατύχημα.

*Απαγορεύεται δια ροπάλου οι άνω των 50 να οδηγούν spor αυτοκίνητα διότι είναι Μα..κες ακατάλληλοι και επικίνδυνοι.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραδέχθηκε ότι έτρεχε ο 60χρονος «δράστης» της καραμπόλας στην Ιαπωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">