ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απόπειρα απόδρασης απο τον Κορυδαλλό και διαχρονικά ενα Κράτος χωρίς ίχνος Δικαίου

Απόδραση επιχείρησαν χθες το απόγευμα ο γνωστός βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός σε συνεργασία με τέσσερις κρατούμενους για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με ένα όπλο που, άγνωστο πώς, βρέθηκε στα χέρια του Π. Βλαστού, οι πέντε κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν από την Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Η ομηρεία τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και των συγγενών των κρατουμένων που είχαν βρεθεί στον Κορυδαλλό για το επισκεπτήριο έληξε τελικά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ύστερα από πολύωρο θρίλερ.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, όταν σε εξέλιξη βρισκόταν ήδη το επισκεπτήριο. Περισσότεροι από 10 συγγενείς κρατουμένων βρίσκονταν στην αίθουσα όπου συναντούσαν τους συγγενείς τους, όταν ο Π. Βλαστός με τους Θ. Μαυρόπουλο, Χρ. Τσάκαλο, Μ. Νικολόπουλο και Γ. Πολύδωρο σε μια συντονισμένη ενέργεια προσπάθησαν να αποδράσουν. Οι πέντε κινήθηκαν συντονισμένα προς το εξωτερικό τοιχίο της φυλακής. Αμεση ήταν η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι δραπέτες να παγιδευτούν.

Οταν έκλεισαν την πόρτα πίσω τους εγκλώβισαν τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο, καθώς και τους επισκέπτες. Αποκλεισμένοι ήταν και οι άλλοι εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα που έτυχε να έχουν βάρδια το απόγευμα, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στο λογιστήριο, καθώς η έξοδος είχε «καταληφθεί».

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να αποκλείσουν το σωφρονιστικό κατάστημα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αποκλείστηκαν και όλοι οι γύρω δρόμοι. Στη φυλακή πήγε και εισαγγελέας, καθώς και ένας διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι πέντε παραδόθηκαν. Οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο Πειθαρχείο της φυλακής, ενώ οι επισκέπτες οδηγήθηκαν προς ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά, προκειμένου να εξεταστεί αν κάποιος είχε σχέση με την εισαγωγή του όπλου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Φρ. Ραγκούση, δικηγόρου του Π. Βλαστού που εκπροσωπεί και τους τρεις από τους τέσσερις υπολοίπους -πλην του Θ. Μαυρόπουλου-, από την πρώτη στιγμή ο Βλαστός ζήτησε να έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά δεν τον άφηναν. «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ομηρείας. Ο Βλαστός ζητούσε τον δικηγόρο του για να παραδοθεί και δεν μας επέτρεπαν την πρόσβαση. Δέκα λεπτά αφού επικοινωνήσαμε, παρέδωσε το όπλο του» δήλωσε ο Φρ. Ραγκούσης. Ο δικηγόρος παραδέχτηκε πως οι πέντε ήταν αποφασισμένοι να αποδράσουν. «Τα όποια αιτήματα είχαν αφορούσαν στις συνθήκες κράτησης, καθώς και σε «αδικίες» που έχουν γίνει σε βάρος τους, τις οποίες δεν θέλω να κατονομάσω» είπε ο δικηγόρος. Για τα θέματα αυτά οι κρατούμενοι συνέταξαν κείμενο, το οποίο θα παραδοθεί στον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να το επιδώσει στο ''υπ. Δικαιοσύνης''.

(Όσων αφορά το ανύπαρκτο δίκαιο στην Ελλάδα και τον ρόλο των πολιτευτών υπηρετών οικονομικών παραγόντων και διαπλοκής υπάρχουν οι αποδείξεις δεκαετιών ανεπάρκειας τουλάχιστον διασφάλισης των αυτονόητων.)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απόπειρα απόδρασης απο τον Κορυδαλλό και διαχρονικά ενα Κράτος χωρίς ίχνος Δικαίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">