ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με νέο σύστημα οι εθελοντικές μετατάξεις στο Δημόσιο

Για να μετακινηθεί υπάλληλος από ΔΕΚΟ ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στον στενό δημόσιο τομέα απαιτείται πλέον έγκριση αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής.

Την έγκριση της τετραμελούς Διυπουργικής Επιτροπής θα πρέπει να έχουν πλέον όλες οι αιτήσεις μετατάξεων στο Δημόσιο, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ν. Ρόβλια, η οποία περιγράφει το νέο σύστημα μετακινήσεων στο Δημόσιο.

Η Διυπουργική Επιτροπή, που αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον αντιπρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, λειτουργούσε για να δώσει την έγκρισή της σε αιτήματα προσλήψεων. Διευρύνεται ο ρόλος της και στην έγκριση των μετατάξεων κατ' αρχάς, για να υπάρχει καταγραφή των μετακινήσεων και για να ελέγχονται οι μετακινήσεις προσωπικού από ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ προς το Δημόσιο, οι οποίες λογίζονται ως προσλήψεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξειδικεύει τις διατάξεις των νόμων 4002 και 4024 επισημαίνεται ότι όσες εθελοντικές μετατάξεις από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Αυγούστου 2011, ακυρώνονται.

Η διάταξη δεν αφορά την υποχρεωτική μεταφορά υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τους τελευταίους μήνες υπήρξε «κύμα» αιτήσεων για μετατάξεις υπαλλήλων από ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ στο Δημόσιο, υποκινούμενο από τον «φόβο» της εφεδρείας. Με τη συγκεκριμένη διάταξη ακυρώνονται όλες οι αιτήσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η διαδικασία για τη μετάταξη προσωπικού, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, προβλέπει μετά την αίτηση του υπαλλήλου να υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Τα αιτήματα μεταφέρονται στα αρμόδια διοικητικά συμβούλια και στον εποπτεύοντα υπουργό.

Ο αρμόδιος υπουργός εγκρίνει το αίτημα και το καταθέτει στη Διυπουργική Επιτροπή (ΠΥΣ 33/2006). Εχει προηγηθεί η χορήγηση βεβαίωσης από το υπουργείο Οικονομικών της απαιτούμενης πίστωσης. Οι εγκρίσεις καταγράφονται από τη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι μετατάξεις δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο.

Μετά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται μεταφέρουν την οργανική θέση που κατέχουν στον νέο οργανισμό. Εξαιρούνται από την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής όσες μετατάξεις έχουν προκηρυχθεί με ανακοίνωση-πρόσκληση η οποία δημοσιεύτηκε πριν από τις 22 Αυγούστου 2011.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με νέο σύστημα οι εθελοντικές μετατάξεις στο Δημόσιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">