ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Economist: Θέλει προσοχή η συνταγή των Μερκοζί, είναι ο τίτλος κεντρικού άρθρου

«Αραγε η ιστορία θα θεωρήσει την 8η και 9η Δεκεμβρίου ως σημείο καμπής της ιστορίας;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος του περιοδικού και σχολιάζει: «Οι Μερκοζί έχουν θέσει μονόπλευρες προτεραιότητες. Αν το ευρώ τελικά επιβιώσει, χρειάζεται ένα πιο ισορροπημένο σχέδιο για την οικοδόμηση της δημοσιονομικής και οικονομικής ολοκλήρωσης.

Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι μόνο ένας από τους τρόπους για να αποτραπούν στο μέλλον δημοσιονομικές ασωτίες. Και μόνος του είναι απίθανο να λειτουργήσει».

Εμμονή

«Βραχυπρόθεσμα η εμμονή με τη λιτότητα μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα επιδεινώνοντας την ύφεση», γράφει ο Economist, σχολιάζοντας ότι «το όραμα των Μερκοζί δεν προσφέρει τίποτα». «Τα τελευταία 10 χρόνια δείχνουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν αρκούν από μόνοι τους. Αν όμως νέοι αυστηρότεροι κανόνες συνδυάζονταν με κοινή ανάληψη του χρέους, τότε θα υπήρχε επιβράβευση για την καλή συμπεριφορά και μία αξιόπιστη τιμωρία: όποια χώρα υπερβεί τα δημοσιονομικά της όρια δεν θα μπορεί να επωφεληθεί από τα ευρωομόλογα».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «ο πυρήνας της λύσης πρέπει να είναι η σύνδεση ανάμεσα στην καλή συμπεριφορά και την κοινή ανάληψη του χρέους. Αλλιώς θα πρόκειται για ακόμα μία πομπώδη σύνοδο κορυφής που θα αποτύχει να σώσει το ευρώ».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Economist: Θέλει προσοχή η συνταγή των Μερκοζί, είναι ο τίτλος κεντρικού άρθρου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">