ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

Αγχωτική και κρύα νίκη για το "τριφύλλι" στο ΟΑΚΑ, με 1-0 επί της Κέρκυρας. Επιστροφή στην ενδεκάδα και στο σκοράρισμα για Λέτο.
 
photo
Την δέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με το "φτωχό" και αγχωτικό 1-0 την αξιόμαχη Κέρκυρα στο παγωμένο ΟΑΚΑ, στο πρώτο ματς της χρονιάς στο γήπεδό του.
Σκόρερ της αναμέτρησης ο Σεμπαστιάν Λέτο που επέστρεψε με γκολ στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. ΜVP της αναμέτρησης ο Βίκτορ Βιτόλο που κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του τιιμωρημένου Κατσουράνη.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν και πάλι καλή εικόνα στο παιχνίδι τους αλλά έστω και έτσι πήραν μια δύσκολη νίκη όπως φάνηκε στο φινάλε, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.
Καλό πρόσωπο έδειξε η αξιόμαχη Κέρκυρα που άργησε να γίνει απειλητική και δεν είχε εύκολα την κάθετη πάσα για να βγει σε θέση βολής ένας από τους επιθετικούς της. Συνθήματα εις βάρος της Πολιτείας και του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τους λιγοστούς οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών) / Μπιτσίδης Δημήτριος (Θράκης), Γουργιώτης Σπυρίδων (Φθιώτιδας).
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κουκουλάκης Μιχάλης (Ηρακλείου) / Γρυλάκη Σοφία (Χανίων)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Μαυρίας (61' Μαρίνος), Ζέκα (82' Καραγκούνης), Λέτο, Κλέιτον (68΄Ρούντολφ).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Οσμάν, Αγρίτης (60' Καλαντζής), Γιάντσης (72' Τσίγκας), Μαρτίν, Ιωάννου.
Σκόρερ: 24' Λέτο / -
Κίτρινες: Βιτόλο / Γραμμόζης, Μαϊστόροβιτς

Ανασκόπηση αγώνα:

Με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα ξεκίνησε και το πρώτο ματς του δευτέρου γύρου ο ΠαναθηναΪκός, αφού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχοντας προβλήματα με αναγκαστικές απουσίες έβαλε νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, ο Καρνέζης αντικατέστησε το Καπίνο, για να πάρει χρόνο συμμετοχής ενόψει του ματς της Τετάρτης για το Κύπελλο με τον Πανιώνιο. ο Μπιάρσμιρ αντικατέστησε τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας με τους Καντέ, Βύντρα και Σπυρόπουλο να συμπληρώνουν την τετράδα.

Ο Σιμάο είχε παρτενέρ τον Βιτόλο αντί του τιμωρημένου Κατσουράνη με τους Ζέκα και Μαυρία στα άκρα και τους Λέτο που επέστρεψε και Κλέιτον στην επίθεση.
Επιθετικό σχήμα όπως συνήθως εμφανίζει την ομάδα του παρέταξε τους "Φαίακες" ο Χάβι Γκραθία, που επέλεξε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια όπου και χειροκροτήθηκε μόλις εμφανίστηκε για ζέσταμα, τους Σακελλαρίου, Γκουστάβοα, Μαϊστόροβιτς και Βέντσελ στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γραμμόζης, Οσμάν με τον Αγρίτη λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρτίν, και τους Γιάντση και Ιωάννου στα άκρα.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά είχαν την εδαφική υπεροχή ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη άμυνα με την μεσαία και αμυντική γραμμή της Κέρκυρας να δείχνει πολύ καλά στημένη. Για τον λόγο αυτό, ο Φερέιρα που ήταν από την αρχή όρθιος ζητούσε περισσότερη κίνηση και πίεση απ' όλους τους ποδοσφαιριστές του για να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των "Φαιάκων". Χρειάστηκε να φτάσει το 18' για να απειλήσουν οι "πράσινοι" ωστόσο ο Κλέιτον δεν απλοποίησε τα πράγματα μετά την εξαιρετική πάσα του Μαυρία και πλάσαρε πρώτα πάνω στον Κροάτη πορτιέρο και εν συνεχεία άουτ και ενώ στην μικρή περιοχή ήταν μόνος ο Λέτο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, (22') μετά από κλέψιμο και ατομική ενέργεια του Μαυρία το σουτ υπό πίεση του νεαρού άσου έδιωξε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς στην γωνία του. Η ολιγόλεπτη πίεση του Παναθηναϊκού τελικά απέδωσε καρπούς στο 24', όταν ο Βιτόλο με έξυπνη πάσα από πίσω από το κέντρο βρήκε τον Κλέιτον που μαζί με τον Λέτο βγήκαν στον αιφνιδιασμό καλυπτόμενοι με τον Βραζιλιάνο άσο σε αντίθεση με την φάση νωρίτερα να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Αργεντίνο και εκείνος εύκολα να ανοίγει το σκορ (1-0) πετυχαίνοντας το 15ο του γκολ στην Σούπερ Λίγκα.
Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι καθησύχασαν στηριζόμενοι στο 1-0 και έδωσαν χώρο στην Κέρκυρα για να βρουν διαδρόμους. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του

Γραθία να ανέβει στο γήπεδο και να απειλήσει. Μετά από αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού να απομακρύνει στο 34' το σουτ του Αγρίτη έδιωξε με προβολή ο Καντέ και εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Μαρτίν αλλά το γυριστό του μπλόκαρε ο Καρνέζης. Οι "πράσινοι" στο 40' βγήκαν στην κόντρα αλλά στην σέντρα του Λέτο προς τον Κλέιτον ο Βραζιλιάνος υπό πίεση στο ύψος του πέναλτι δεν υπολόγισε καλά την πορεία της και πλάσαρε άουτ. Τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 43' και πάλι από τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Αγρίτη, μετά από απόκρουση του Καντέ να περνάει άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο τέμπο του τέλους των πρώτων 45 λεπτών και τους "Φαίακες" να είναι αυτοί που πρώτοι απείλησαν την αντίπαλη εστία όταν ο Γκουστάβο με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Καρνέζη που είδε την μπάλα να περνάει άουτ και να ζητάει πίεση στους αντίπαλους από τους αμυντικούς του.

Τα λεπτά κυλούσαν με το ρευστό 1-0 να παραμένει στο ΟΑΚΑ και τους δύο τεχνικούς να ξεκινούν στο τελευταίο ημίωρο του ματς με διορθωτικές κινήσεις να αλλάξουν την εικόνα του ματς. Ο Φερέιρα έριξε στο ματς τους Μαρίνο και Ρούντολφ στην θέση των Μαυρία και Κλέιτον για να τονώσει τα άκρα και την μεσοεπιθετική του γραμμή. Ανάλογη κίνηση και από τον Ισπανό προπονητή της Κέρκυρας, που έβαλε τους Καλαντζή και Τσίγκα αντί των Αγρίτη και Γιάντση.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν με τις εξάρσεις του Λέτο και το τρέξιμο στα άκρα του Ζέκα να δημιουργήσουν ευκαιρίες αλλά δεν έβρισκαν λύσεις είτε από το άσχημο τρόπο ανάπτυξης είτε από ορισμένες λανθασμένες υποδείξεις του πρώτου βοηθού του Θάνου. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα με μεθοδικό τρόπο ήθελε να απειλήσει αλλά η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στην περιοχή των "πράσινων" για να απειλήσει κάποιος εκ των τριών επιθετικών Μαρτίν, Τσίγκα και Καλαντζή.

Η καλύτερη φάση των "πράσινων" στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 87', όταν ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα αλλά η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μαρίνου πέρασε μόλις άουτ.
 
 Βίντεο του greeksuperleague στο Dailymotion
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">