ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολυνομοσχέδιο-σκούπα ετοιμάζει ο Παπαδήμος


Με τη μια και στα γρήγορα θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες των υπουργείων εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο κ. Παπαδήμος, σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες αυτές με ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα συζητηθεί στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και αλλαγές (όπως η απελευθέρωση σε ταξί και φορτηγά, οι αλλαγές στο σωφρονιστικό κώδικα, στην απονομή της δικαιοσύνης, οι εργασιακές αλλαγές, η εφεδρεία κ.α.), που έμειναν ανοιχτές το 2011 και οι οποίες θεωρούνται ως προαπαιτούμενο από την τρόικα ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 89 δισ. ευρώ.

Η απόπειρα αυτή του κ. Παπαδήμου να προωθήσει όλα αυτά τα θέματα σε ένα νομοσχέδιο, ενέχει και κινδύνους, καθώς στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί ενδοκυβερνητικές εντάσεις γύρω από αυτά, κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και πάλι.

Ουσιαστικά η κίνηση του κ. Παπαδήμου, θα είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία από την οποία θα φανεί εάν η στήριξη που του προσέφεραν οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι πραγματική ή όχι
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολυνομοσχέδιο-σκούπα ετοιμάζει ο Παπαδήμος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">