ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δικαιοσύνη για πλούσιους


Όσοι έχουν να πληρώσουν τα ακριβά παράβολα θα μπορούν να περνούν και την πόρτα των δικαστηρίων για να βρουν το δίκιο τους.

 Οι υπόλοιποι απλώς θα το κορνιζάρουν. Το σχέδιο νόμου των κ. Παπαϊωάννου και Πεταλωτή μπορεί να έχει διάφορες διατάξεις για να αποδίδεται γρηγορότερα η δικαιοσύνη, αλλά η ουσία βρίσκεται στο πρακτικό μέτρο. Η κατακόρυφη αύξηση των παράβολων θα «διώξει» από τη διαδικασία της απονομής δικαιοσύνης όσους δεν έχουν τα 1.000 ευρώ. Ειδικά τα επόμενα χρόνια -χρόνια κρίσης- η διάκριση θα είναι ορατή. Η δικαιοσύνη θα αποδίδεται ταχύτερα, αλλά θα είναι μόνο για τους έχοντες.

Δικαιοσύνη για τους έχοντες θα υπάρξει και μέσω της… εφορίας. Τα κριτήρια τα οποία και επανέρχονται και γίνονται στενότερα, θα δικαιώσουν αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αυτούς που έχουν εταιρείες για να καλύψουν τα έσοδα και τα έξοδα, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το επιχείρημα; Δικαιοσύνη φορολογική. Να πληρώνουν και οι έχοντες. Το κράτος αναγνωρίζοντας την αδυναμία του να πιάσει τους φοροφυγάδες, αναγκάζεται να καθιερώσει κριτήρια βάσει των οποίων θα πρέπει να αποδεικνύεις πού βρήκες τα λεφτά για να φας… σουβλάκι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ακόμα ψέμα.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να πιάσουν τους πραγματικά έχοντες. Την κρίση και το χρέος όμως πρέπει κάποιος να τα πληρώσει και αυτοί είναι οι μικρομεσαίοι, αφού τους εργαζόμενους τους έχουν ήδη διαλύσει. Όποιος έχει σπίτι λοιπόν είναι εκατομμυριούχος και όποιος έχει και αυτοκίνητο πολύεκατομμυριούχος.

Μόνο που το μέτρο δεν είναι απλώς μια ακόμα μεγάλη αδικία. Οδηγεί ταχύτητα στην ολική καταστροφή. Η οικονομία διαλύεται και αυτό είναι ένα ακόμα μέτρο για να εξαφανιστεί και η κατανάλωση και η μικρή και νέα επιχειρηματικότητα.

Την ίδια ώρα οι έχοντες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού τα χρήματά τους είναι προστατευμένα παντοιοτρόπως. Οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να διαλύσουν τη χώρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δικαιοσύνη για πλούσιους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">