ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και φαρμακοποιοί


Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν έως και την Πέμπτη οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί.

Στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, των περιφερειακών ιατρείων και των κέντρων υγείας θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μην μειωθεί περαιτέρω το ιατρικό μισθολόγιο που έχει ήδη περικοπεί κατά 35%. Οι ιδιώτες γιατροί από την πλευρά τους ζητούν την αναστολή της λειτουργίας του ενιαίου Ταμείου, καθώς και να καταβάλει ο ΟΠΑΔ τα 350 εκατ. ευρώ που οφείλει σε όσους είναι συμβεβλημένοι μαζί του.

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

Εν τω μεταξύ, κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία και σήμερα, Τρίτη, ενώ από αύριο, Τετάρτη, οι ασφαλισμένοι ανεξαρτήτως Ταμείου θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους στα φαρμακεία και εν συνεχεία να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. Επισημαίνουν, δε, ότι πλέον οι φαρμακοβιομηχανίες δεν δέχονται πίστωση και άρα υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα.

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης κατηγόρησε χθες, Δευτέρα, τους φαρμακοποιούς για τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας πως υπάρχει σκοπιμότητα, δηλαδή να μη λειτουργήσει ο Ενιαίος Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ).

Οι φαρμακοποιοί αρνούνται την κατηγορία, λέγοντας ότι στηρίζουν τον ΕΟΠΥ.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Μ.Τιμοσίδης δήλωσε ότι στόχος είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και φαρμακοποιοί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">