ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπόθεση Καπελέρη: Ογκώδεις φάκελοι με στοιχεία-φωτιά για τη μαφία στα καύσιμα


Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών Γ. Καπελλέρη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος γιατί έκανε τα «στραβά μάτια» στα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης καυσίμων, αποτελεί απόδειξη πέραν κάθε αμφιβολίας για την λειτουργία «Μαφίας» στο κύκλωμα διακίνησης και νοθείας καυσίμων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γ. Καπελέρη στην οποία επισημαίνει τα εξής:

Σχετικά με την υπόθεση Καπελέρη ο Γ. Σούρλας δήλωσε ότι το Μάρτιο του 2011 ενημέρωσε τηλεφωνικά τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ και του διαβίβασε φάκελο για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Δυστυχώς όμως ούτε περισσότερα στοιχεία ζήτησε ο κ. Καπελέρης ούτε απάντησε.

Ογκώδεις φάκελοι με στοιχεία-φωτιά

Την περίοδο του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 19/1/2007 ο κ. Σούρλας είχε παραδώσει έναν ογκωδέστατο φάκελο στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον οποίο εμπεριέχονταν όλα τα αδιάσειστα στοιχεία για την ποιότητα των καυσίμων των οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Η υπόθεση ως φαίνεται μπήκε στο συρτάρι και έκτοτε ουδέποτε ασχολήθηκε επί των ημερών του στο Υπουργείο ο κ. Μεϊμαράκης.

Την ίδια ακριβώς περίοδο εστάλη ο ίδιος φάκελος, διά επιστολής, και στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, ο οποίος μάλιστα έλαβε και προφορική ενημέρωση για τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις του νοθευμένου πετρελαίου στην υγεία, στο περιβάλλον αλλά και για τις φθορές στους κινητήρες των οχημάτων, με τις τεράστιες επιπτώσεις της λαθροδιακίνησης πετρελαίου στην Εθνική Οικονομίας. Η πάταξη, βεβαίως, των «χρυσοφόρων» κυκλωμάτων δεν επήλθε. Αντιθέτως εδώ και τόσα χρόνια οργιάζει η δράση τους.

Τρία χρόνια μετά ο κ. Σούρλας επανήλθε. Απευθύνθηκε πρωτίστως στον εισαγγελέα του Α.Π. Ιωάννη Τέντε, πληροφορώντας τον ότι από το 2004 κατέχει επαρκή στοιχεία από αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου το οποίο προμηθεύονται από δεξαμενές καυσίμων των Ε.Δ. Μάλιστα κατήγγειλε τις εικονικές εξαγωγές ή παράνομες επαναεισαγωγές με πρωταγωνιστές δικαστές, υπαλλήλους τελωνείων και ανώτατων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ διαπράττοντας οικονομικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων.

H υπόθεση Καπελέρη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε τη Δευτέρα κατά του γενικού γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Καπελέρη, καθώς δεν επέβαλλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα στις εταιρείες καυσίμων, κάνοντας τα «στραβά» μάτια.

Πλέον, τον δρόμο της κυρίας ανάκρισης θα πάρει η υπόθεση «κουκουλώματος» προστίμων που είχαν επιβληθεί σε λαθρεμπόρους καυσίμων. Ήδη ο φάκελος της ογκωδέστατης δικογραφίας βάσει της οποίας θα κληθούν να απολογηθούν ο γενικός γραμματέας Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Καπελέρης και η διευθύντρια ελέγχων τελωνείων, κα Πανταζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Οι δυο κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν ενώπιον τακτικού ανακριτή ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων και δη των ηθικών αυτουργών. Σε περίπτωση που ο δικαστικός λειτουργός πέσει πάνω σε ονόματα πολιτικών τότε αυτομάτως το σκέλος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπόθεση Καπελέρη: Ογκώδεις φάκελοι με στοιχεία-φωτιά για τη μαφία στα καύσιμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">