ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποχώρησαν απο την συζήτηση του Νομοσχεδίου (Επιείκια σε εγκληματίες, μίσος σε ειλικρινείς)

Αποχώρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ από τη συζήτηση νομοσχεδίου

Στα άκρα οδηγήθηκε απόψε η αντιπαράθεση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με αφορμή το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που προβλέπει την αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρά κακουργήματα, μόλις εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή, καταγγέλοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ότι δεν έχει την πρόθεση να το τροποποιήσει ή να το αποσύρει.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μάλιστα ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει το θέμα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι το άρθρο αυτό θα αποσυρθεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο ίδιος το είχε θέσει σε συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Τζαβάρα και Πλεύρη - για λογαριασμό της ΝΔ και του ΛΑΟΣ - και δεν είχαν διατυπωθεί αντιρρήσεις.
"Το θέμα τέθηκε πράγματι χθές, χωρίς να το καταλάβω το γιατί, εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα ενδοσυνεννόησης ανάμεσα στα κόμματα" παρατήρησε ο κ. Παπαϊωάννου. Μετά την αποχώρηση των δύο κομμάτων, δήλωσε πως "ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα. Το ξεκίνησε χθες το βράδυ και θέλησε να το ολοκληρώσει σήμερα. Αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό..."

Ο κ.Παπαϊωάννου είχε αρχικώς εμφανιστεί να δέχεται να εξαιρέσει "διακεκριμένες περιπτώσεις" κατάδικων σε ποινές από 5 εώς 10 έτη φυλάκισης από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.

Ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Νίκος Δένδιας και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, αξίωναν την κατ' αρχήν δήλωσή του, πως η πρόωρη αποφυλάκιση θα αφορά μονάχα καταδίκους με ποινές έως πέντε έτη.

"Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ρύθμιση που να υπερβαίνει τα 5 έτη - και αυτό τέθηκε με απόλυτο τρόπο και από τον Αντώνη Σαμαρά" ανέφερε ο κ. Δένδιας. "Για μας είναι κομβικό θέμα δημόσιας ασφάλειας. Αν αρνηθείτε, η νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι δική σας και όχι της κυβέρνησης" σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
"Στις φυλακές σήμερα, βρίσκονται 12.703 κρατούμενοι, την στιγμή που οι προδιαγραφές τους είναι για 9.300. Η αρχική μας πρόταση, είχε στόχο να βγουν απ' τις φυλακές 1.500. Με τον διάλογο που έγινε στην Επιτροπή και τις εξαιρέσεις που προβλέψαμε, η πρόωρη αποφυλάκιση θα αφορά 1.100 άτομα. Με την πρόταση της ΝΔ να μην περιληφθούν οι άνω των 5 ετών, βγαίνουν 700. Πριν τέσσερις μήνες οι φυλακισμένοι ήσαν 12.000 - μπαίνουν 700 άτομα ανά τετράμηνο. Υπάρχουν φυλακές που οι διευθυντές δεν δέχονται άλλους" αντέτεινε ο κ. Παπαϊωάννου.
"Κατανοούμε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά είναι και θέματα αρχών, να μην υπερβαίνουμε τα όρια, τις αξίες μας. Το 80% απ' τους αποφυλακιζόμενους, σύμφωνα με την στατιστική, θα προβούν σε παρόμοιες πράξεις μετά την αποφυλάκισή τους" απάντησε ο κ.Χρυσανθακόπουλος.
Οι θέσεις των άλλων κομμάτων
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας θεώρησε πως η διένεξη αποτυπώνει το επίπεδο συνεννόησης των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπου «προσπαθούν με εκβιασμούς να λύσουν ζητήματα συμφωνίας - και μάλιστα έξω από κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που προϋποθέτουν τοποθέτηση των εισηγητών».
Ο κ. Δρίτσας εκτίμησε πως αν ανατραπεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου κατά τις αξιώσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, «χάνεται το νόημα της συζήτησης». Επανέλαβε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των περισσοτέρων άρθρων του, ως «έκτακτο νομοσχέδιο».
«Ζούμε ένα θέατρο κυριολεκτικά. Ενώ τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει να γδάρουν τον ελληνικό λαό, βρίσκουν σοβαρά πλην επουσιώδη θέματα για να αντιπαρατεθούν» παρατήρησε από πλευράς του και ο Θ. Παφίλης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» επί της αρχής και στα κυριότερα άρθρα, θεωρώντας πως με το νομοσχέδιο επιχειρείται μια «τεχνητή αποσυμφόρηση των φυλακών», χωρίς να διευθετούνται επί της ουσίας βασικά προβλήματα που οδηγούν στην συμφόρηση, όπως η τύχη των λαθρομεταναστών και η αποθεραπεία των τοξικοεξαρτημένων.
Από πλευράς «Δημοκρατικής Αριστεράς», ο Νίκος Τσούκαλης υπερψήφισε το νομοσχέδιο, διεκτραγωδώντας με τη σειρά του την κατάσταση των κρατουμένων στις φυλακές και τα κρατητήρια, κάνοντας λόγο για «συνθήκες που θυμίζουν Εξπρές του Μεσονυκτίου».

*Επιείκια σε εγκληματίες μίσος σε ειλικρινείς απο τους συμπαθέστατους Υποκριτές, οι οποίοι επιλέγονται  απο άλλους αναξιοκράτες και υπονομευτές ακόμα και των αυτονόητων βασικών δομών Αξιών και Δικαίου.

Άλλωστε όταν σε καθημερινή βάση έχεις μια περίπτωση διορισμένου αυτών, που καταλήστευσε το σύνολο απο την θέση πλαισίωσης που του παρείχαν αναξιοκρατικά διότι ήταν κομματόσκυλο, και δεν υπάρχει καμία διαδικασία δικαστική είς βάρος του ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....... το μίσος που τρέφουν προς την Αλήθεια απο όπου και αν προέρχεται, αυτοί οι ανέντιμοι μασκαράδες και δολοφόνοι πολιτών.

Γλυφάδα, Τρίτη 31/01/2012

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποχώρησαν απο την συζήτηση του Νομοσχεδίου (Επιείκια σε εγκληματίες, μίσος σε ειλικρινείς) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">