ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γρ.Πεπόνης: «Ονόματα στον Αρειο Πάγο ως την Πέμπτη»


«Ούτε ανακαλέσαμε, ούτε αοριστολογήσαμε. Για όλα αυτά τα οποία υποστηρίξαμε προφορικά στους αρμοδίους του Αρείου Πάγου, θα προσκομίσουμε και αναλυτικές έγγραφες εξηγήσεις», τονίζει ο οικονομικός εισαγγελέας

Σε νέο κύκλο δηλώσεών τους χτες άφησαν αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας και υποστήριξαν ότι, στην πρώτη προφορική κατάθεση στους ανωτέρους τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για το θέμα των παρεμβάσεων, που όπως υποστηρίζουν δέχτηκαν, έδωσαν και στοιχεία και ονόματα.

Ο κ. Πεπόνης τόνισε στο «Εθνος» ότι τα στοιχεία και τα ονόματα τα οποία έχουν ήδη καταθέσει προφορικώς, θα τα αναφέρουν και εγγράφως στις αναλυτικές γραπτές εξηγήσεις τους, τις οποίες θα έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέχρι μεθαύριο, οπότε λήγει η πενθήμερη προθεσμία η οποία τους είχε δοθεί από τον αντεισαγγελέα του ΑΠ Φώτη Μακρή.

«Εμείς προφορικώς στους αρμοδίους του Αρείου Πάγου δώσαμε και στοιχεία και ονόματα και δεν αοριστολογήσαμε, ούτε υπεκφύγαμε», είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Εχουμε προθεσμία πέντε ημερών, προκειμένου να προσκομίσουμε τις έγγραφες εξηγήσεις μας».

Σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη, το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα ΑΠ Φ. Μακρή, στο οποίο δεν αναφέρονταν ονόματα, «ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα, που δεν είχε την αναλυτικότητα των έγγραφων εξηγήσεων, τις οποίες θα προσκομίσουμε». Είπε ακόμη ο εισαγγελέας: «Ούτε ανακαλέσαμε ούτε αοριστολογήσαμε. Για όλα αυτά, τα οποία υποστηρίξαμε προφορικά, θα προσκομίσουμε και αναλυτικές έγγραφες εξηγήσεις».

Ενοχλημένος από την αυθημερόν αρχειοθέτηση της υπόθεσης φέρεται ο κ. Πεπόνης και κυρίως από αυτό που «μετέδωσε η ειδησεογραφία», όπως είπε χαρακτηριστικά, «ότι η κίνησή τους κρίθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρορμητική». «Αφού καταθέσουμε τις έγγραφες εξηγήσεις μας, ας τις δημοσιοποιήσουν οι αρμόδιοι», προσέθεσε.

«Πρόχειρο σημείωμα»

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του έτερου οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους:

«Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; O κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Εχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γρ.Πεπόνης: «Ονόματα στον Αρειο Πάγο ως την Πέμπτη» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">