ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εις θάνατον για «κατασκοπεία υπέρ της CIA

Εις θάνατον για «κατασκοπεία υπέρ της CIA»

Σε θάνατο καταδικάστηκε στο Ιράν ένας Αμερικανο-ιρανός πολίτης για «κατασκοπεία υπέρ της CIA», όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Οι δικαστικές αρχές του Ιράν επιβεβαίωσαν ότι επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου στον Αμίρ Μιρζαΐ Χεκματί με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Η δίκη του Χεκματί που είχε συλληφθεί από τις ιρανικές αρχές για κατασκοπεία, είχε αρχίσει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στο 15ο δικαστήριο της Τεχεράνης.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Χεκματί, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.
Πρώην Πεζοναύτης, ο 28χρονος Χεκματί γεννήθηκε στις ΗΠΑ από ιρανική οικογένεια και «παραδέχτηκε την ενοχή του για τη συνεργασία με εχθρική χώρα και για κατασκοπεία για λογαριασμό της CIA», μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.

Ο νέος άντρας παραδέχτηκε επίσης ότι «προσπάθησε να κατηγορήσει το Ιράν πως εμπλέκεται στην τρομοκρατία», προσθέτει το Fars.

Οι συνήγοροι του Χεκματί έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν έφεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απορρίψει τις κατηγορίες για κατασκοπεία κατά του 28χρονου και έχουν καλέσει το Ιράν να τον απελευθερώσει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εις θάνατον για «κατασκοπεία υπέρ της CIA Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">