ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

40 και πλέον οι Βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ

  Ο έλεγχος των πόθεν έσχες έδειξε 3 με 4 εν ενεργεία βουλευτές να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας αφορούν πρώην βουλευτές και συγγενείς τους

Εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των πολιτικών προσώπων για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.

Όταν γνωρίζεις και διαπιστώνεις τι συναποφασίζουν αυτά τα άτομα εντός του κοινοβουλίου (Περικοπές μισθών και συντάξεων χαμηλόμισθων) προφανώς θα τρέξεις να τους επιλέξεις στις Εθνικές εκλογές ώστε να σε εκπροσωπούν.

Τα υπόλοιπα ονόματα μέχρι τους 40 και πλέον, περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, ήτοι πρώην βουλευτές ή συγγενείς τους που είναι υπόχρεοι να υποβάλλουν δήλωση «πόθεν έσχες» στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών είναι ένας βουλευτής μικρότερου κόμματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευ. Αργύρη, οι εν ενεργεία βουλευτές που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι μονοψήφιος αριθμός και κανένας από αυτούς δεν είναι εν ενεργεία υπουργός.

Σημείωσε δε ότι ήδη τα στοιχεία τα επεξεργάζονται οι ορκωτοί λογιστές, ελέγχοντας αν τα εισοδήματά τους και οι καταθέσεις τους δικαιολογούν την εξαγωγή των εμβασμάτων που έχει γίνει, αλλά και αν έχουν δηλωθεί τα συγκεκριμένα εμβάσματα.

Στη συνέχεια, για εκείνες τις περιπτώσεις που δεν δικαιολογούνται, οι υπόχρεοι θα κληθούν από την επιτροπή να καταθέσουν τα απαραίτητα παραστατικά. Αν και τα παραστατικά αυτά δεν επαρκέσουν, τότε οι όποιες υποθέσεις θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Σε ερώτηση πάντως αν η επιτροπή θα ανακοινώσει τα ονόματα των ελεγχόμενων, ο κ. Αργύρης είπε ότι ως επιτροπή δεν δικαιούμαστε να ανακοινώσουμε κανένα όνομα, ωστόσο σημείωσε ότι «ως μέλος του Κοινοβουλίου επί πολλά χρόνια, έχω υποχρέωση να ενημερώσω τα κόμματα για το ποια πολιτικά πρόσωπα ελέγχθηκαν και τι προέκυψε από αυτό τον έλεγχο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 40 και πλέον οι Βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">