ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον εισαγγελέα οι μηνυτήριες αναφορές για φοροδιαφυγή

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου

«Αμεσα» πρέπει να αποστέλλονται στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος οι μηνυτήριες αναφορές για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που συντάσσουν ΣΔΟΕ, εφορίες και ελεγκτικά κέντρα.

«Αμεσα» πρέπει να αποστέλλονται στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος οι μηνυτήριες αναφορές για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που συντάσσουν ΣΔΟΕ, εφορίες και ελεγκτικά κέντρα. Επίσης, θα πρέπει να διαβιβάζονται και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε επείγον έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ σε 42 μεγάλες επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο.
Πιο αναλυτικά, οι φορολογικές Αρχές καλούνται να υποβάλουν άμεσα μηνυτήρια αναφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • Μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και αποφυγή πληρωμής Φόρου Πλοίων: α) άνω των 150.000 ευρώ για αδικήματα που τελέστηκαν από 13/12/2005 έως και 4/8/2008 και β) άνω των 15.000 ευρώ για αδικήματα που τελέστηκαν από 5/8/2008 και εφεξής.
  • Μη απόδοση ή ανακριβής απόδοση ΦΠΑ: α) άνω των 75.000 ευρώ σε ετήσια βάση για αδικήματα που τελέστηκαν από 13/12/2005 έως και 4/8/2008, β) άνω των 3.000 ευρώ σε ετήσια βάση για αδικήματα που τελέστηκαν από 5/8/2008 έως 29/9/2010 και γ) ανεξαρτήτως ποσού για αδικήματα που τελέστηκαν από 30/9/2010 και εφεξής.
  • Εκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων, καθώς και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων ή νόθευση τέτοιων στοιχείων, ανεξαρτήτως της αξίας των εν λόγω φορολογικών στοιχείων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον εισαγγελέα οι μηνυτήριες αναφορές για φοροδιαφυγή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">